Beauty

7 feitjes die jij vast nog niet wist over je wimpers

De één is geboren met prachtige lange wimpers, de ander moet het helaas met wat minder doen. Gelukkig is er altijd onze oude trouwe mascara die ons een handje helpt bij een verleidelijke oogopslag. Maar waarom hebben we eigenlijk wimpers? Vallen wimpers uit? Wij zochten het voor je op en kwamen er zelfs achter hoeveel centimeter de langste wimper ter wereld is.

1. Je wimpers vallen uit
Dat is een feit. Net als de haren op je hoofd, verlies jij ook wimpers. Schrik niet, dit zijn er gemiddeld ongeveer één tot vijf wimpers per dag. 

2. De gemiddelde lengte van een wimper is één cm
Maar wist je dat de langste wimper ooit volgens het Guinness Book of Records 6,99(!) cm was? 

4. Wimpers beschermen je ogen
Heb jij je wel eens afgevraagd waarom je eigenlijk wimpers hebt? Net als je wenkbrauwen zijn je wimpers er ook om vuil tegen te houden. Wimpers houden zweet, water en andere stoffen uit je oog.


via GIPHY

5. Je knippert iedere zes seconden met je ogen
Op een dag knipper je dus gemiddeld 10.000(!) keer met je wimpers. En wij ladies knipperen gemiddeld ook vaker dan mannen ;-).

6. Er leven kleine mijten in je wimpers
Iek! Ja, echt. Maar maak je geen zorgen. Deze kleine beestjes verwijderen vuil en houden de haarzakjes van je wimpers schoon.

7. Er is verschil tussen boven- en onderwimpers
Is het je wel eens opgevallen dat je bovenste wimpers veel voller zijn dan je onderste wimpers? Je bovenwimpers bestaan namelijk uit ongeveer 250 haartjes en je onderwimpers, maar uit 100 haartjes.

Beeld: Unsplash

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved