Beauty

Ga jij je gezicht scrubben? Dit zijn de do’s en don’ts

We willen allemaal niets liever dan een egale huid met een gezonde gloed eroverheen. Begrijpelijk, maar zo’n huidje komt helaas niet iedereen zomaar aanwaaien. Gelukkig kun je zelf een hele hoop doen om een zo gezond mogelijke huid te krijgen. Je gezicht scrubben bijvoorbeeld, doe je dat weleens? Ga jij je gezicht scrubben? Dit zijn de do’s en dont’s.

Dit moet je juist wél doen bij je gezicht scrubben ↓

Gezicht scrubben: DO – De juiste scrub kiezen
Iedere huidtype is anders, dus het is heel belangrijk dat je de juiste scrub kiest voor jouw huid. Er zijn veel verschillende soorten scrubs. Zo heb je bijvoorbeeld scrubs voor de gevoelige huid, voor de droge huid maar ook voor de ‘normale’ huid. Zoek goed uit wat voor soort huidtype je hebt en kies voor de juiste scrub.

Gezicht scrubben: DO – Je gezicht reinigen voordat je gaat scrubben
Je gezicht scrubben wanneer je nog make-up op hebt is niet echt handig. De huid is dan nog veel vuiler en zal ook een stuk minder goed gereinigd worden. Zorg er dus voor dat je je huid eerst reinigt en daarna pas gaat scrubben.

Gezicht scrubben: DO – Een maskertje gebruiken na het scrubben
Wanneer je gezicht helemaal lekker schoon is door het scrubben, is het een perfect moment om een maskertje aan te brengen. Een gezichtsmasker werkt optimaal omdat je poriën helemaal open zijn. Neem dus even de tijd om jezelf te verwennen en geniet van een heerlijk gezichtsmasker.

Gezicht scrubben: DO – Crème aanbrengen na het scrubben
Een voedende dag- of nachtcrème kalmeert je huid na het scrubben. Je gezicht scrubben kan soms best heftig zijn voor de huid, dus een crème kan absoluut geen kwaad.

Dit moet je juist niet doen bij je gezicht scrubben ↓

Gezicht scrubben: DON’T – Schrobben in plaats van scrubben
Het heet niet voor niets ‘scrubben’, dus ga absoluut niet je gezicht schrobben. Als je te hard scrubt is er een kans dat je je huid beschadigd. Dat is natuurlijk niet de bedoeling, dus probeer niet te hard te drukken. Maak zachte, ronddraaiende bewegingen.

Gezicht scrubben: DON’T – Te vaak scrubben
Je gezicht scrubben is een goed idee, maar doe dit niet te vaak. Je huid moet ook rust krijgen, dus iedere dag scrubben is niet zo slim. Scrub ongeveer twee keer per week en geef je huid de kans om te rusten.

Gezicht scrubben: DON’T – Over puistjes scrubben
Als je last hebt van puistjes kan je gezicht scrubben een goede oplossing zijn. Je verwijdert namelijk vuil van je huid, waardoor je poriën weer beter kunnen ademen. Het gevolg? Minder puistjes. Maar past wel op dat je niet over puisten scrubt, want dan kan het zijn dat je littekens veroorzaakt.

Gezicht scrubben: DON’T – Grove scrub gebruiken
Er zit een groot verschil tussen je lichaam en je gezicht scrubben. Voor het scrubben van je lichaam gebruik je een grovere korrel dan bij het scrubben van je gezicht. Zorg er dus voor dat je goed op de verpakking kijkt en kies voor een scrub die echt bedoeld is voor je gezicht.
Beeld: iStock

Must reads 👀