Health

Waarom je je mond niet moet spoelen na het tandenpoetsen

Tandenpoesten behoort (hopelijk) tot jouw vaste routine en je doet dit waarschijnlijk zonder erbij na te denken. Hoe fijn is het om een frisse smaak in je mond te hebben én je gebit goed te verzorgen? Toch maken veel van ons de fout om na een grondige poetssessie je mond te spoelen met water. Helaas is dit juist wat je niet moet doen. Weten waarom? Lees dan verder.

Spoel niet met water

De meeste mensen reinigen hun mond meteen met water nadat ze gepoetst hebben. Dit is alleen niet zo onschuldig als dat het lijkt. Als je dit doet, spoel je namelijk de effectieve stofjes uit de tandpasta weg. Hierdoor heb je wel een frisse adem, maar doet het verder niks voor de gezondheid van je tanden. Zorg er daarom voor dat je deze gewoonte kwijtraakt zodat je tanden sterk en gezond blijven. 

Gebit gezond houden

Nu veel van ons in quarantaine last hebben van eetbuien, is het handig om toch ook een beetje aan je gebit te denken. Zorg ervoor dat je maximaal zes keer per dag eet. De porties mogen natuurlijk verschillen maar hierdoor stel je jouw gebit niet constant bloot aan zuren die je tandglazuur kunnen beschadigen. Daarnaast is het ook goed om suikervrije kauwgom te eten zodat je mond speeksel aanmaakt. Dit zorgt ervoor dat je mond geneutraliseerd wordt. 

Wil jij graag witte tanden? Volg deze tips om dit op een natuurlijke manier te krijgen. 

Bron: womenshealthmag.com, ivorenkruis.nl | Beeld: iStock, Unsplash

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved