Health

Zo ga je om met vreetbuien als je in quarantaine zit

Nu iedereen thuiszit, slaat de verveling toe. Maak jij je er ook schuldig aan dat je eet tegen de verveling? Het is natuurlijk niet te bedoeling dat je twintig kilo zwaarder uit quarantaine komt. Om dit te voorkomen hebben wij een paar tips in dit artikel gezet, zodat dit niet gebeurt. 

1. Zorg voor afleiding

Veel mensen hebben de gewoonte om bij verveling te gaan eten. Als jij iets te doen hebt, denk je hier minder snel aan. Ga buiten een rondje rennen of maak een rustige wandeling. Wil je liever niet naar buiten? Ook in huis kan je veel afleiding creëren door bijvoorbeeld een workout te doen of een spelletje te spelen.

2. Overdrijf niet

Als je normaal een bakje chips eet, eet je ongemerkt nu ineens een hele zak leeg. Zorg ervoor dat je normale porties aanhoudt waardoor je jezelf nooit misselijk eet. Wees streng voor jezelf en probeer grote porties te verbieden of beloon jezelf als je een paar dagen juist gezond hebt gegeten. Houd het positief.

3. Maak een schema

Vind je het toch lastig om jezelf te beheersen? Maak dan een schema. Deze hoeft niet enorm uitgebreid te zijn en dat kan in een paar minuten. Hierdoor heb je meer controle over je eetbuien. Zet de uren van de dag op een rijtje en vul bij elk uur in wat je wel of niet mag eten en hoeveel. 

4. Eet pas als je hongerig bent

Hoe verleidelijk het ook is, is het nooit handig om jezelf helemaal vol te stampen. Als je wacht totdat je echt honger hebt en dan een volledige maaltijd eet is je honger voor een veel langere tijd gestild. Hierdoor eet je minder en blijft de honger langer weg.

5. Een goed ontbijt is belangrijk

Eet ‘s ochtends een stevig eiwitrijk ontbijt en daardoor zal je ook minder honger hebben. Nog ideeën nodig voor een snel en gezond ontbijt? Check dan dit artikel.

Bron: gezondr.nl, favorflav.com | Beeld: iStock