Food

KFC opent eerste vegetarische filiaal ter wereld in Nederland

Waar denk jij aan bij het horen van het woord ‘KFC’? Inderdaad, waarschijnlijk is je antwoord ‘kip’. Het staat tenslotte al in de naam van de fastfoodketen. Wat je dus waarschijnlijk niet zult verwachten, is dat er een KFC bestaat die alleen maar vegetarische gerechten verkoopt. Toch is het zo. Tijdens de Nationale Week Zonder Vlees is déze KFC in Nederland namelijk zonder kip.

KFC vegetarisch filiaal

Kentucky Fried Chicken, oftewel KFC, wordt waarschijnlijk niet echt gezien als dé plek voor vegetariërs. Toch is dit tijdens de Nationale Week Zonder Vlees wel het geval. Vanaf 9 tot en met 15 maart is de KFC in Rotterdam namelijk volledig ‘kip-loos’ en is deze plek dus meer dan geschikt voor wie een vegetarische hap wil eten. Een primeur, want dit wordt het eerste vegetarische filiaal ter wereld!

Kiploze kipburger

Vorig jaar deed de KFC een test met de Chickenless Chicken Burger – kiploze kipburger – en deze burger bleek een groot succes. Dit maakte duidelijk dat deze burger wel verkocht moest blijven worden. Vanaf 9 maart is deze burger dan ook standaard te vinden in ieder filiaal van KFC.

Als je naast de Chickenless Chicken Burger nog meer vegetarische gerechten wilt proeven, dan moet je tijdens de Nationale Week Zonder Vlees bij de KFC in Rotterdam zijn (Binnenwegplein 68). Je krijgt de kans om onder andere de vegetarische versie van de Crispy Tenders uit te proberen. Mocht ook dit gerecht een succes blijken, dan kunnen we de Crispy Tenders binnenkort misschien ook wel in het standaard menu verwachten.

View post on Instagram
 

Bron: metronieuws | Beeld: iStock