Beauty

Met deze tips ga je acne op je rug tegen

Niks is erger dan acne op je rug. Bijna iedereen heeft er weleens last van. Acne op je rug komt vaker voor dan mensen denken. Het is dus echt niet zo dat acne alleen maar op je gezicht voorkomt. Ook als je niet in de puberteit zit kan je veel last hebben van acne op je rug. Wij hebben wat tips om acne op je rug te verminderen en misschien zelfs te voorkomen. 

Acne op je rug: zo kom je ervan af

1. Houd je huid schoon

Een van de meest makkelijke en belangrijkste tips die er is om je huid te beschermen tegen acne. Na een lange dag is het altijd fijn om even te douchen. Zorg dat je tijdens het douchen goed je rug inzeept. Probeer dit altijd te doen, zo verwijder je de bacteriën.

2. Gebruik de juiste producten tegen acne op je rug

Iedere huid is verschillend. Laat je daarom niet zomaar een product aansmeren bij een drogist. Jij kan een droge huid hebben en je vriendin juist weer een vette huid. Het is heel erg belangrijk om de juiste skin care-producten te gebruiken. Weet jij niet precies wat voor huidtype je hebt? Doe dan een test of vraag advies aan iemand die er veel van weet.

3. Huidverzorgingsroutine

Zorg dat je een huidverzorgingsroutine voor een langere periode aanhoudt. Het is niet zo dat als je puistjes weg zijn, dat je meteen kan stoppen met de verzorging van je huis. Als dit gebeurt, merk je dat de acne sneller terug komt en dat je weer helemaal opnieuw kan beginnen. Dat wil je natuurlijk niet, dus zorg dat je sommige producten blijft gebruiken, ook al is dat volgens jou niet meer nodig. 

4. Gezonde levensstijl

Zorg naast de bovenstaande tips, dat je ook een gezonde levensstijl hebt. Met een goede levensstijl bedoelen wij: voldoende rust & slaap, beweging, gezonde voeding en genoeg vocht binnenkrijgen.

acne op je rug

Acne op je rug: THE DON'Ts

Er zijn honderden producten die je tegen puistjes en acne op je rug beschermen, maar lang niet alle producten helpen daadwerkelijk. Zo zou je bijvoorbeeld denken dat veel scrubben je acne doet verminderen, maar door te scrubben beschadig je je huid. Probeer ook de producten die alcohol, pepermunt, eucalyptus en mentholbevatten te vermijden. Deze producten zijn niet goed voor je huid.

*Het is niet altijd makkelijk om bij je rug te komen, maar je kan natuurlijk mensen in je omgeving vragen.

Bron: nsmbl.nl, girlz.nl | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved