Lifestyle

Als je dit doet voor je naar bed gaat val je een stuk sneller in slaap

'Morgen moet ik de fiets naar de fietsenmaker brengen, wiskunde afmaken en nóg drie andere deadlines maken.' Geloof ons, jij bent echt niet de enige die 's avonds in bed ligt te peinzen over wat er allemaal nog gedaan moet worden. Op een of andere manier kunnen we al onze taken niet van ons af zetten en gewoon bezig zijn met waar we mee bezig moeten zijn. Namelijk: slapen. Maar als je dit doet voor je naar bed gaat, val je sowieso een stuk sneller in slaap.

Er zijn heel veel verschillende adviezen voor goede nachtrust. Leg je telefoon bijvoorbeeld weg voordat je naar bed gaat en vermijd die kopjes koffie. Maar soms werken die tips toch nog niet goed genoeg voor een goede nachtrust en dat kan heel vervelend zijn. Als je niet genoeg slaap hebt heeft dat namelijk enorm veel invloed op de volgende dag. Fris en fruitig naar school gaan zit er waarschijnlijk niet in. Iets wat je zou kunnen helpen is het maken van een to-do list.

Maak een to do-list
Denk even aan alle taken die je nog moet doen en zet ze voor jezelf op een rijtje. Schrijf erbij wat je wanneer moet hebben gedaan, waar haast achter zit en wat nog wel even op zich kan laten wachten. Uit een onderzoek blijkt namelijk dat het opschrijven van 10 taken die je nog moet doen, ervoor zorgt dat je 15 minuten sneller in slaap valt. Als je nog zoveel dingen te doen hebt zorgt dat voor erg veel stress. Gaat het je wel lukken om alles op tijd af te krijgen en hoe ga je ervoor zorgen dat het wel lukt? Je blijft in je hoofd maar malen over alles wat je nog moet doen en dat onafgemaakte werk helpt niet echt mee voor een goed humeur. Het opschrijven van een takenlijst zorgt er dan voor dat alle angst en stress een beetje wordt verlicht. Daarbij komt kijken dat je de volgende dag ook geen taken kunt vergeten, want ze staan al op je lijstje.
slapen nachtrust to-do Tegenwoordig zijn we niet 12 uur op een dag bezig, maar wel 24 uur. We krijgen er steeds meer taken bij. Niet alleen vanuit school of werk, maar ook taken als de afwas doen, of dat ene pakketje op de post doen. Een takenlijst zorgt ervoor dat je alles een beetje op de rit krijgt, dus er in de nacht niet meer over wakker hoeft te liggen. En echt: hoe fijn is het om dingen van je to-do list af te kunnen strepen? Sooo satisfying!

Natuurlijk zijn er zoals wij net al beschreven nog veel meer dingen die je kunnen helpen om in slaap te vallen. Heb je dit al eens geprobeerd?

Verstop je wekker
Je wekker is zeker een grote stoorzender bij het in slaap vallen. Je ligt een tijdje in bed te piekeren en kijkt op de wekker. "Wow, is het al zo laat?!" Je beseft hoe lang je nog hebt om te slapen en dat is helaas minder lang dan gehoopt. Bespaar jezelf die stress en verstop je wekker aan de andere kant van de kamer. Wat daarbij ook fijn is, is dat je morgenvroeg wel uit bed moét om die irritante wekker uit te zetten.

♥ Lees een goed boek
Het is over het algemeen bekend dat op je mobieltje scrollen niet goed is voor rust in je hoofd, maar wat moet je anders doen als je in bed ligt? Nou, wij raden je aan om een goed boek te lezen. Het zorgt voor ontspanning en je krijgt geen prikkels van een fel beeldscherm.

Slaapmasker
Je valt veel eerder in slaap als je geen afleiding kunt zien, dus een donkere kamer is een pré. Krijg je toch nog een klein beetje licht binnen? Zet dan gewoon een slaapmasker op! 

Om je nog beter te helpen hebben wij dit artikel geschreven met nog 9 tips waardoor jij sneller in slaap valt. En, werken ze voor jou?

Bronnen: countryliving.co, forbes.com, livescience.com | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook