Beauty

Deze budget producten helpen tegen acne

Acne is erg vervelend. Het kan je onzeker maken en het liefste wil je de huid helemaal verstoppen onder make-up zodat de acne niet zichtbaar is. Dit is natuurlijk nooit de oplossing. Skincare kan heel erg duur zijn. Vooral voor een onzuivere huid. Toch zijn er producten die geen fortuin kosten maar jou wel kunnen helpen om een zuivere huid te krijgen. Benieuwd? Lees dan snel verder. 

Acne voorkomen

Hoe gezonder het lichaam en hoe gezonder de huid, hoe minder puistjes de kans krijgen om zich te gaan ontwikkelen. Om dit voor elkaar te krijgen zijn er een paar tips die erg belangrijk zijn om acne te voorkomen.

Ten eerste is het belangrijk om voldoende slaap te krijgen. Hierdoor heeft je huid tijd om te herstellen. Daarnaast moet je het gezicht goed reinigen. Dit betekent dat je niet moet slapen met een plamuurlaag op je huid. Hierdoor raken je porieën verstopt en kan je huid z'n werk niet doen. Hierdoor wordt de acne alleen maar erger. Ook is het van belang om hydraterende huidverzorging gebruiken. Als je acne hebt worden je talgklieren groter en gaan ze meer talg aanmaken waardoor er makkelijk puistjes kunnen ontstaan. Door je huid goed te verzorgen, hoeft je huid zelf minder talg aan te maken. Zorg er wel voor dat je geen agressieve producten gebruikt. Door de ontstekingen op je gezicht, is je huid extra gevoelig en kunnen die producten alleen maar zorgen voor meer drama. 

Het is wel belangrijk om eerst uit te zoeken wat voor soort huid jij hebt en tegen wat voor producten jouw huid absoluut aankan. Het laatste wat we willen is nog meer break-out. Dus check goed de ingrediënten voordat je wat aanschaft. Daarnaast is het belangrijk om te realiseren dat een product niet meteen al jouw huidproblemen oplost, dit heeft ook te maken met de manier waarop je leeft, hoe je eet en hoeveel je slaapt.

Water en gezond voedsel 

Het laat je puistjes echt niet op een wonderbaarlijke manier verdwijnen maar het drinken van water helpt daadwerkelijk om acne tegen te gaan. Water zorgt er namelijk voor dat afvalstoffen sneller worden afgevoerd en zich niet in jouw huid kunnen doordringen en je porieën schoon blijven. Hiervoor moet je elke dag minimaal twee(!) liter water drinken. 

Daarnaast speelt voeding ook een grote rol in de toestand van onze huid. Als je te weinig voedingsstoffen binnenkrijgt, gaat de huid de aanmaak van talg op orde brengen door pukkels te creeëren. Wees dit dus voor en probeer voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen.

acne

Budget acne producten

Ben je al een tijdje opzoek naar producten die jouw huid er beter uit laten zien? Of als je denkt dat je eindelijk een goede verzorgingslijn gevonden hebt, dit heel erg duur is? Het is lastig om een product te vinden wat aan al deze eisen voldoet. Na goed zoeken heeft Girlscene de budget acne toppers onder de €25 in dit artikel gezet. 

Bron: etos.nl | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook