Beauty

Deze 8 skincare fouten maken je puistjes juist erger

Wie wil het niet: een stralende, gladde huid zonder puistjes en grote poriën. We doen er dan ook alles aan om dit te bereiken. Crèmepjes, scrubs, maskertjes en cleansers, alles voor een perfecte huid. En toch zie je dan ineens een puistje zitten. Hoe kan dat nou? Je doet toch alles goed? Nou, wees daar maar niet zo zeker van. Er zijn namelijk een aantal skincare fouten die puistjes juist verergeren. Ben je benieuwd of jij ook één van die foutjes maakt? Lees dan snel verder.

Je gebruikt te agressieve producten

Natuurlijk wil jij snel van je puistjes af, maar ga niet voor té agressieve producten. Veel mensen met een onrustige huid kiezen reinigers waar alcohol in zit. Niet doen! Deze reinigers maken je huid wel schoon, maar drogen het ook enorm uit. Puistjes kunnen dan juist erger worden, omdat je huid beschadigd en geïrriteerd raakt van de alcohol. Ga dus voor een mildere variant met verzorgende ingrediënten. Weet jij niet zo goed wat jouw huidtype is? Maak dan deze test.

Je scrubt té vaak

Met scrubben zelf is niets mis. De fout zit hem in hoe vaak jij je huid scrubt. Eén tot twee keer in de week is meer dan voldoende. Heb je een gevoelige huid? Scrub dan maximaal één keer in de week. Als je té vaak scrubt kun je de natuurlijke huidbarrière beschadigen, waardoor je huid er juist dof en droog uit gaat zien. Dat wil je natuurlijk niet. Ohja, gebruik ook nooit een lichaamsscrub voor je gezicht, je huid is daar veel te gevoelig voor. 

Je wast je handen niet voordat je jouw gezicht wast

Ai. Dit is een hele grote, maar veel voorkomende fout. Op je handen zitten enorm veel bacteriën en als je die er niet afwast, belanden ze bij aanraking op je gezicht. Deze bacteriën zijn een grote oorzaak van puistjes en rode vlekken. Was dus je handen voordat je je gezicht wast én probeer overdag zo min mogelijk aan je gezicht te zitten.

Je spoelt je gezicht niet grondig genoeg af na het wassen

Als jij je gezicht met een cleanser wast, spoel je daarna de zeep met het vuil van je hoofd. Doe je dit niet grondig genoeg? Dan blijven er resten op je huid zitten en die gaan irriteren. Zorg daarom dat je jouw gezicht goed afspoelt na het wassen, zo geef jij puistjes geen kans.

Vrouw scrubt gezicht in badkamer

Je dept je gezicht niet droog

Deppen, deppen en nog eens deppen ladies. Heb je jouw gezicht grondig gewassen en afgespoeld? Veeg dan nooit je gezicht droog met een handdoek, dit beschadigt je huid enorm. Dep in plaats daarvan je gezicht droog. Zo blijft jouw huid stralen.

Je zit aan je puistjes

Erg lastig, maar wel heel efficiënt: van die puistjes afblijven! We weten hoe moeilijk het is, maar probeer het echt niet meer te doen. Naast dat het plukken aan puistjes infecties kan veroorzaken, ontstaat er ook een wondje. Dit wondje kan een litteken worden en die blijven veel langer zichtbaar dan een puistje. Gewoon lekker laten zitten dus die knoepert.

Jij smeert alleen zonnebrand in de zomer

Heel veel vrouwen weten het niet, maar zonnebrand moet je het hele jaar door smeren! Uv-straling is er ook als het bewolkt is en dus is SPF een must. Zonnebrand droogt niet alleen puistjes uit, maar voorkomt ook nieuwe. Zonder zonnebrand produceert je huid namelijk veel olie als reactie op uitdroging door de zon, met zonnebrand voorkom je dit. Breng het als volgt aan: eerst een zonnebrand van minimaal 15 SPF, dan je dagcrème en tot slot je make-up. Handig: kies een zonnebrand die 'non-comedogenic' is, deze verstopt je poriën niet.

Je gaat niet hygiënisch om met je huidverzorgingsproducten

Hygiëne staat bij persoonlijke verzorging op één. Helaas nemen veel meiden het daar niet zo nauw mee. Toch is dit enorm belangrijk als jij puistjes wil voorkomen. Draai daarom je mascara altijd goed dicht, was je kwasten regelmatig, koop zo nu en dan een nieuw make-uptasje en sluit crèmepjes goed af. Gebruik ook nooit make-up reinigingsdoekjes. Waarom lees je hier. Tot slot: deel je make-up niet met anderen. We weten het: het is supergezellig om je samen met je vriendinnen op te maken, maar probeer dit zo min mogelijk te doen. Bacteriën verspreiden namelijk heel snel en voor je het weet loop jij rond met een geïnfecteerd oog. Dat wil je écht niet. 

Bron: seventeen.com, umamicosmetics.com, beautifuldisaster.nl, hbb24.nl | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook