Beauty

Dit is waarom je nooit make-up reinigingsdoekjes moet gebruiken

Of je nu een droge, vette, vochtarme of gevoelige huid hebt; je moet altijd je huid beschermen en verzorgen. Hiervoor zijn ontzettend veel verschillende producten te koop zoals crèmes, toners, lotions en serums. Maar welke producten zijn nu écht onmisbaar voor een stralende huid? En welke producten zijn overbodig? Wij zetten een makkelijk stappenplan onder elkaar zodat je de beste huid ooit krijgt.

Skincare routine
Er zijn mega veel verschillende producten op de markt die beloven jouw huid te verzorgen en te laten stralen. Toch hoeft iets wat werkt voor jou, niet automatisch ook te werken voor iemand anders. De huid van iedereen is namelijk anders en reageert op een unieke manier op producten. Toch zijn er wel een paar stappen die iedereen altijd zou moet volgen, ongeacht je leeftijd en huidtype. Wij zetten de vier belangrijkste stappen onder elkaar:

Stap 1: Cleanser
Er zijn zoveel verschillende gezichtsverzorgingsproducten dat we soms door de bomen het bos niet meer zien. Welke producten zijn nu écht nodig? En welke producten zijn eigenlijk een extraatje? Iets wat je elke dag moet doen is je huid schoonmaken. Of je nu wel of geen make-up draagt, het schoonmaken van je huid is een absolute must. Begin daarom altijd met een cleanser.

Een cleanser zorgt ervoor dat make-up en viezigheid verdwijnen van je gezicht. Zo kan jij de dag fris beginnen en blijft je make-up beter zitten. Er zijn verschillende soorten cleansers zoals een gel, olie of balm. Dit maakt voor het resultaat niets uit. Kies daarom wat jij fijn vindt werken en wat je huid prettig vindt. Veel cleanser kun je ook gewoon voor je ogen gebruiken.

Gebruik je een waterproof mascara of veel oogschaduw? Kies dan nog voor een speciale cleanser voor oogmake-up. Tip: breng de cleanser aan op een wattenschijfje en laat deze even op je oogleden weken. Door deze tip wordt het makkelijker om je ogen schoon te maken.

Stap 2: Toner
Om te zorgen dat écht alle restjes make-up en vuil als sneeuw voor de zon verdwijnen kun je het beste een toner of tonic gebruiken. Dit verwijdert alle laatste restjes make-up, verfijnt de poriën en laat de huid stralen. Heb je erg last van acne en puistjes? Dan kun je het beste in plaats van een toner kiezen voor en exfoliant. Zo verwijder je dode huidcellen en maakt je huid nieuwe cellen aan. Veel mensen gebruiken hiervoor een scrub, maar dit kan nogal hard zijn voor je huid. Een exfoliant doet hetzelfde voor je huid, alleen zachter. Door dit regelmatig te doen zal je merken dat je huid beter wordt. Vooral producten met AHA en BHA zijn geweldig voor een huid met acne.

skincare routine make-up doekjes make-up verwijderenStap 3: Serum
Kan jouw gezicht wel een extra oppepper of een vitamine boost gebruiken? Kies dan voor een serum. Een serum geeft je huid extra vocht en laat het stralen. Ook prept een serum de huid voor de laatste stap: crème. Er zijn verschillende soorten serums. Kies altijd voor een serum die pas bij jouw huid.

Stap 4: Crème
Het gebruiken van een dag- en nachtcrème is super belangrijk, vooral als je make-up gaat dragen. Een dagcrème is namelijk de laatste afscheiding tussen de huid en de laag make-up. Een crème zorgt er ook voor dat je huid niet uitdroogt en genoeg vocht binnenkrijgt. Kies daarnaast ook altijd voor een dagcrème met SPF, zelfs als het geen zomer is. Zo is je gezicht altijd beschermt tegen de zon.

Avondroutine
Voor de avond gelden dezelfde stappen. Belangrijk voor een gezonde huid is om nooit, maar dan ook nooit met make-up in bed te stappen. Dit is echt killing voor je huid. Ook al draag je een dag geen make-up, dan is het nog steeds belangrijk om je te houden aan bovenstaande stappen. Er verzamelt zich namelijk de hele dag viezigheid op onze huid en deze moet eraf. Gelukkig weet je nu precies hoe jij je huid moet verzorgen en wordt je huidje weer stralend schoon met deze vier stappen. You're welcome. ;-)

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
5 meiden hebben deze blog geloved