Celebs

Demi Lovato vertelt wat leidde tot haar overdosis

Demi Lovato heeft een zware tijd achter de rug. In de zomer van 2018 werd ze bewusteloos gevonden in haar appartement. Na een periode van herstel in een afkickkliniek gaat het inmiddels een stuk beter met de zangeres. Zo vertelt Demi openlijk over de oorzaak van de overdosis in de podcast van Ashley Graham. 

Demi Lovato had eetstoornis

In 2018 werd Demi Lovato naar de Eerste Hulp gebracht in een ziekenhuis in Los Angeles. Ze had een grote hoeveelheid drank en drugs genomen. Zo veel dat het bijna haar leven kostte. Een grote factor die meespeelde tijdens de overdosis was een eetstoornis. De zangeres deed alles voor een slank lichaam. Ze trainde zo veel mogelijk en wilde er altijd op en top uitzien. “Ik heb mezelf in de afgrond gestort door veel te fanatiek te sporten en mezelf op strenge diëten te zetten” vertelt Demi openhartig in de podcast ‘Pretty Big Deal’ van model Ashley Graham. Niemand had op dat moment door dat het niet goed ging met Demi.

3 keer per dag naar de sportschool

“Als je geen mensen om je heen hebt die de signalen van een eetstoornis kunnen signaleren, dan gaat het mis. Ik had iemand nodig die me vertelde dat drie keer per dag naar de sportschool gaan misschien wel een tikkie overdreven was, maar die had ik niet. Ik woonde bijna in die sportschool. Had daar vergaderingen met mensen, at daarna een klein beetje en ging vervolgens weer door met obsessief trainen. Dat is niet hoe geluk zou moeten zijn, dat is geen vrijheid” aldus Demi. Het herstellen van de eetstoornis bracht veel mentale problemen met zich mee en speelde een rol bij de overdosis. Demi: “Ik dacht dat ik de afgelopen jaren aan het herstellen was van de eetstoornis, terwijl ik er eigenlijk veel dieper in kwam te zitten”.

Watch on YouTube

Zo gaat het nu met Demi Lovato

Gelukkig gaat het inmiddels een stuk beter met Demi Lovato. Zo mocht ze het Amerikaanse volkslied zingen tijdens de Superbowl en werd onlangs bekendgemaakt dat ze een eigen talkshow krijgt.

Bron: rtlboulevard, nu.nl | Beeld: Getty Images

Must reads 👀