Lifestyle

Aan deze dingen irriteren snel geprikkelde mensen zich enorm

Er is niet veel nodig om jou te irriteren. Geluiden, bewegingen: als het in jouw gezichtsveld gebeurt erger jij je al snel. Mensen die hier zelf geen last van hebben zullen het niet begrijpen, maar gelukkig zijn er genoeg mensen die net als jij ook snel aan bepaalde dingen kunnen irriteren. Aan deze dingen irriteren snel geprikkelde mensen zich enorm.

Huilende baby’s
Terwijl je weet dat de baby zelf, en ook de ouders van de baby, er niets aan kunnen doen, erger jij je kapot aan het gehuil. Huilen, schreeuwen, of gewoon constant geluid maken doen baby’s vaak, en dat vind jij behoorlijk irritant. Kan die baby alsjeblieft even stil zijn?!

Mensen die met hun benen bewegen/tikken
Sommige mensen kunnen gewoon niet stilzitten, en zitten daarom de hele dag door met hun been te tikken. Of ze bewegen hun been heen en weer in de lucht, of erger nog: ze tikken steeds met hun voet tegen de tafel of de stoel. Je probeert je er niet aan te ergeren, maar dat is helaas onmogelijk. Dan toch maar weer vragen of diegene zijn been stil kan houden, of er zit niks anders op dan een ander plekje zoeken.

Eetgeluiden
Iedereen eet, en daar is dan ook helemaal niks raars aan. Ook in het openbaar mag je natuurlijk gewoon eten. Met eten is niets mis, maar met eetgeluiden wel. Jij kunt je dan ook heel erg irriteren aan mensen die veel geluid maken tijdens het eten. Een appel of een cracker bijvoorbeeld, bah! En laten we het dan al helemaal niet hebben over mensen die smerig op hun kauwgum zitten te kauwen…
irritant irriteren irritatie
Getik van klok
Terwijl sommige mensen het heerlijk vinden om naar het getik van een klok te luisteren, vind jij dit juist verschrikkelijk. Het getik werkt enorm op je zenuwen en je kunt het geluid niet negeren. Dus, een tikkende klok komt er bij jou in huis niet in, en ook het horloge ligt ‘s nachts absoluut niet op jouw nachtkastje.

Te harde muziek, met en zonder koptelefoon
Dat jij leuke muziek in je oren hebt is hartstikke fijn, maar het is niet nodig om deze muziek met de rest van je omgeving te delen. Helaas begrijpt niet iedereen dit, en hebben sommige mensen hun muziek dan ook erg hard staan. Zo hard dat je de muziek drie rijen verderop in de treincoupé nog kunt horen.

Mensen die op hun nagels bijten
Eigenlijk is het helemaal niet nodig om je hieraan te ergeren, want het zijn niet jouw nagels. Maar toch vind jij het vreselijk irritant als je iemand op zijn/haar nagels ziet bijten. Het geluid is naar en het ziet er gewoon echt niet fris uit. En probeer en dan maar eens niet op te letten…

Beeld: iStock