Food

9 herkenbare momenten als je eetgeluiden echt niet kunt uitstaan

Je hebt het vaak genoeg meegemaakt: iemand naast je heeft bepaalde tafelmanieren niet helemaal goed begrepen en daar word jij de dupe van. Als een koe zit iemand naast je zijn bammetjes te herkauwen en jij geniet mee in alle geuren en kleuren. Lucky you! Er spoken een ontelbaar gedachten door je hoofd en je weet even niet meer wat je hier mee aan moet. 

Het heet ook wel 'misofonie'. Een overgevoeligheid als je je ergert aan geluiden om je heen en met name als andere mensen eten. Heb jij hier last van? Dan herken jij je sowieso in deze gedachtes. 

1. Je vraagt je af of je op een boerderij beland bent
Op dit moment zijn het net een stel boerderijdieren die naast je zitten. In plaats van grazen in het gras, weten deze beesten niet hoe snel ze die paprikachips naar binnen moeten werken. Dan nog niet over herkauwers gesproken.

2. Je weet niet of je er iets van moet zeggen
Je hebt al een paar keer subtiel die kant op gekeken, maar de stille hint helpt niet. De mensen om je heen weten ook niet wat ze met de luidkeelse herkauwer aan moeten. Diep vanbinnen vind je het onbeschoft om er iets van te zeggen, maar eigenlijk kun je het niet laten. Je ergert je dood en uiteindelijk raap je alle moed bij elkaar en vraag je of het misschien iets geluidlozer kan. Tja, toen kreeg je de wind van voren. 

3. De opvoeding van tegenwoordig
Waar gaat dat heen met de tafelmanieren? Heeft jouw moeder je niet geleerd dat je met gesloten mond moet eten? En als ze dan ook nog eens gaan praten terwijl een halve maaltijd in de mond ligt, dan breekt helemaal jouw klomp. 

4. Je probeert te werken
Of het nu in trein is of in een studieruimte, jij wil je optimaal kunnen concentreren. Helaas zijn er altijd herrieschoppers die de boel verstoren. Deze keer zijn het mensen die niet normaal kunnen eten. Het is ook altijd wat. 

5. Het uitzicht is adembenemend
Je volgt live het verteringsproces en dat is precies wat je wil als je in de trein zit, want je hebt toch niets beters te doen, toch? Dit is echt vreselijk en je snapt niet dat de persoon zelf dit niet doorheeft. Het liefst maak je een foto en zet je het op Dumpert, maar jij hebt ten minste wel van huis uit wat manieren meegekregen. 

6. Jouw honger is verdwenen
Net wanneer jij jouw broodje met kaas wil eten, komt die luidruchtige herkauwer tegenover je zitten en ja, dan is het gedaan met de pret. Aan de ene kant best handig, maar aan de andere kant ben je nu veel verder van huis. 

7. Appels en wortels zijn vreselijk
Je vindt het hartstikke fijn dat iemand voor de gezonde snacks kiest, maar als deze snacks gegeten worden, vind je het al een stuk minder fijn. Het kraakt aan alle kanten en je ergert je kapot. Bij elke hap die genomen wordt, weet jij je geen houding te geven. 

8. De bios is hel
Alle mensen om je heen knagen popcorn. Oké, je weet dat dit het risico is als je naar de bioscoop gaat, maar toch ga je altijd met een trauma naar huis. En dan hebben we het niet eens gehad over al het eten dat op de grond ligt. 

9. Kauwgom
Sommige mensen hebben niet eens een hele maaltijd nodig om een koe te imiteren. Eén klein kauwgompje is genoeg en als dat voorlopig jouw uitzicht is, heb je de hoofdprijs binnen. 

Beeld: iStock | Bron: verenigingmisofonie.nl

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook