Lifestyle

Dit zijn de voordelen van matcha thee: zó goed is het voor jouw lichaam

Matcha thee wordt de laatste tijd steeds populairder. Maar wat is het eigenlijk? Nou, matcha thee is een Japanse theesoort. Deze koop je niet in zakjes, maar in poedervorm. Op die manier drink je de bladeren als het ware zelf, in plaats van dat het hete water de theestoffen uit de bladeren trekt. En dat blijkt dus hartstikke goed te zijn voor je gezondheid. Matcha kent verschillende voordelen. Matcha thee is dus voor meerdere dingen goed: hier vind je alle voordelen op een rijtje.

Voordelen matcha - houdt je bloedsuikerspiegel laag
Het drinken van matcha thee is een goede manier om op je suikers te letten. Het houdt je bloedsuikerspiegel namelijk laag. Een goede manier om diabetes te voorkomen of om klachten van diabetes te verminderen. Drink daarom vooral het gedeelte van de matcha thee op die niet oplost, want juist dit gedeelte is zo goed voor je.

Voordelen matcha - meer voedingstoffen
Bij een 'normale' thee haal je ongeveer 10% van de voedingstoffen uit de bladeren, omdat je ze daarna gewoon weggooit. Matcha wordt gemaakt door pure groene theebladeren te vermalen tot fijne poeder. Doordat het blad wordt vermalen krijg je 100% van het theeblad en dus ook 100% van de voedingstoffen binnen. Heel wat meer dan bij normale thee, dus.

Voordelen matcha - maakt je kalm
Doordat de bladeren 20 dagen voor het oogsten uit het zonlicht worden gehaald, produceren ze meer L-theanine. Dit is een bepaalde stof die ervoor zorgt dat je kunt kalmeren. Ideaal voor als jij even optimaal tot rust wilt komen en even alle stress los wilt laten.

Voordelen matcha - bescherming tegen ziekten
Je krijgt bij het drinken van matcha ongeveer 137 keer zoveel polyfenolen binnen dan in normale groene thee. En die polyfenolen, die zijn hartstikke goed voor je. Zo ben je beter beschermd tegen hartziekten of diabetes bijvoorbeeld, en zorgen ze ervoor dat je vertering beter werkt.

Voordelen matcha - helpt bij afvallen
Afvallen wordt makkelijker met behulp van matcha. Wanneer jij last hebt van overgewicht en er een aantal kilo's vanaf wilt, dan is het verstandig om ongeveer 5 koppen matcha thee per dag te drinken. Dit zal jou namelijk helpen om gewicht te verliezen.

Voordelen matcha - versterkt je immuunsysteem
Het stofje L-theanine zorgt ervoor dat je kalm wordt, maar daarnaast zijn er nog meer voordelen. Het stofje stimuleert namelijk ook het immuunsysteem, waardoor je minder snel vatbaar bent voor griep of verkoudheid. Wat een wondermiddel en voordelen, matcha!

Bron: optimalegezondheid, heymatcha | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved