Lifestyle

Theedrinkers leven langer en gezonder

Heerlijk zo'n kopje warm water met een zakje erin voor de smaak. Ben jij iemand die een lekker warm kopje thee dagelijks niet afslaat? Dan hebben wij goed nieuws. Uit onderzoek blijkt dat echte theeleuten langer en gezonder leven. Lees snel verder om erachter te komen over welke soort thee we het dan specifiek hebben. 

Theedrinkers leven 15 maanden langer

Ben jij een echte theedrinker? Goed nieuws voor jou. Uit het onderzoek van een grootschalige en langdurige studie van de Chinese Academy of Medical Sciences bleek namelijk het volgende: "Theedrinkers leven in totaal maar liefst vijftien maanden langer, dan iemand die helemaal geen thee drinkt." De onderzoekers werkten voor de meting met 100.000 Chinese deelnemers, die zeven jaar lang gevolgd werden. Ze maakten een onderscheid tussen mensen die drie keer per week thee drinken en mensen die minder dan drie keer per week of helemaal nooit een slokje nemen van het warme drankje. Benieuwd naar het resultaat? Scroll dan snel verder.

Thee drinken blij vrouw

Groene of zwarte thee 

De onderzoekers van Chinese Academy of Medical Sciences merkten namelijk op dat vooral groene en zwarte thee een positieve impact hadden op de bloeddruk en het cholesterolniveau. Ze waren vooral onder de indruk van de groene thee, want die blijkt voor gunstige effecten te zorgen. Bij zwarte thee vonden ze geen opmerkende verschillen. Loes Neven, voedingsexpert bij het Vlaams Instituut Gezond Leven: "drie kopjes groene thee per dag levert al een positief effect. Bij zwarte thee gaat het om vijf koppen per dag." 

Minder kans op een beroerte

Verder is uit het onderzoek naar voren gekomen dat fanatieke theedrinkers 20% minder risico hebben op een beroerte en 22% minder risico op een beroerte die slecht afloopt. Ook hebben de drinkers gemiddeld 15% minder kans om te overlijden. Goed nieuws dus als jij verslaafd bent aan het hete drankje! Helaas hebben we het dan wel over de kruidenthee of muntthee. Voor theeleuten die van verschillende smaakjes houden, geldt het jammer genoeg niet, want we hebben het alleen over de thee die echt getrokken is van de theeplant :-).

Bron: AD.nl, Escardio.org | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook