Lil’ Kleine is uitgroepen tot 'Dom Bontje' van 2019 maar weigert prijs in ontvangst te nemen

News door Lincy

Na alle ophef over Famke Louise met haar bont-foto, bleek het toch een stunt te zijn. Nu is de rapper Lil’ Kleine aan de beurt. Meerdere keren droeg hij een jas met kraag van coyotebont. "Een terechte winnaar" volgens Bont voor Dieren voor de prijs 'Dom Bontje 2019'. Alleen was Lil’ Kleine zelf daar niet heel blij mee... Lees snel verder, want wij vertellen je meer.

Lil' Kleine is 'Dom Bontje 2019'

Al eerder is de rapper genomineerd voor deze prijs, maar dit keer is Lil' Kleine uitgeroepen tot Dom Bontje van het jaar 2019. De rapper kreeg de meeste stemmen tijdens de verkiezing van de Bont voor Dieren. Hij heeft zijn winst te danken aan de jas die hij vaak droeg het afgelopen jaar. De jas heeft namelijk aan de kraag coyotebont (een soort wolf) zitten. Door het dragen van bont geeft hij misschien de jongeren het idee dat bont dragen "acceptabel, stoer en modieus" is. 

Weigeren prijs

Zelf was hij ook niet heel enthousiast over de prijs... Lil’ Kleine weigert de prijs in ontvangst te nemen. Bont voor Dieren zegt: "Hij houdt door het pronken met bont bij aan het in stand houden van dit dierenleed." Voor sommigen is Lil’ Kleine dan ook ondenkbaar zonder bont. Wie hem dan ook volgt op zijn Instagram, weet dat hij ook deze foto plaatste een paar maanden geleden...

Foto Instagram

Onder zijn foto op Instagram die de rapper in oktober plaatste vorig jaar, kreeg hij ook negatieve reacties. Eén van de reacties was: "Lose the fur bro. Doe niet mee aan de hype van bont alsjeblieft.. Je weet beter dan dat man, als je voor de dolfijnen kiest dat ze geen kut leven moeten hebben doe dat dan ook alsjeblieft voor de vossen, wasberen, coyote, nertsen etc. Ik hoop oprecht dat je je erin gaat verdiepen, en dat je de bont gaat lozen! Je hebt velen volgers jong en oud en geef hun het goeie voorbeeld." 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Lil Kleine (@lilkleine) op

Bewustwording en bontvrije toekomst

De campagneleider van Bont voor Dieren, Moranni te Winkel: "Lil’ Kleine is al eens eerder genomineerd voor Dom Bontje. Hij had daarom beter kunnen weten, maar bleef ook na zijn nominatie bont dragen." Dat maakt volgens haar dat de rapper de terechte winnaar is van vorig jaar. Daarnaast zegt ze: "Wij hopen alsnog dat hij openstaat voor bewustwording. Veel jongeren zien Lil’ Kleine als een rolmodel, en bij hen ligt de bontvrije toekomst!" 

Bron: RTL | Beeld: Bruno Press