Series & Films

Bont-foto Famke Louise was stunt voor haar docu 'Bont Girl'

Een paar dagen terug kwam Famke Louise negatief in het nieuws, omdat ze een foto plaatste waar ze tussen dode dieren stond. De vlogger liet weten aan het shoppen te zijn voor haar nieuwe kledinglijn FL by Famke. Tenminste, dat dachten we... Hoewel er al wel werd gespeculeerd dat het om een stunt zou gaan is nu the word out. Famke Louise komt helemaal niet met een eigen kledinglijn, maar lanceerde gisteren haar documentaire 'Bont Girl' over de bontindustrie in China.

Geen 'FL by Famke kledinglijn'

Gisteravond zou Famke Louise eigenlijk haar kledinglijn FL by Famke lanceren, maar dit bleek een dekmantel voor het onderwerp van haar nieuwe docu. Haar Videoland-documentaire 'Bont Girl' ging namelijk in première. Samen met programmamaker Remco Garcia en dierenactivisten Thomas en Jenny is Famke Louise onder haar dekmantel FL by Famke de bontindustrie van China in gedoken. Dit levert heftige en schokkende beelden op.

Bont Girl Famke Louis

Van Dom Bontje naar Bont Girl

Famke werd in 2018 door dierenbeschermingsorganisatie Bont voor Dieren nog uitgeroepen tot 'Dom Bontje' voor het dragen van bont en het uitgebreid zingen over haar 'jakka met bontkraag'. Famke: "Nadat ik werd uitgeroepen als Dom Bontje, wilde ik met mijn eigen ogen zien hoe het eraan toegaat in de bontindustrie. Ik had hier destijds totaal geen besef van. Met deze documentaire hoop ik dat andere mensen ook wakker worden en geen bont meer dragen. Het was nodig om het opzetten van een kledinglijn als dekmantel te gebruiken en hiermee toegang te krijgen tot de bontmarkten en -boerderijen in China. Het lijkt me nog steeds heel leuk om in de toekomst een eigen kledinglijn op te zetten, maar dan natuurlijk 100% zonder bont." Leuk detail: de docu is ontstaan in samenwerking met de organisatie die Famke eerder de titel 'Dom Bontje' gaf: De Bont voor Dieren.

Bont Girl is vanaf nu te zien op Videoland

Het undercover reizen langs verschillende bontfokkers in China was niet zonder risico's: je kan hiervoor zelfs achter de tralies belanden. Bont Girl is vanaf nu te zien op Videoland en zeker het kijken waard. Bekijk hieronder de eerste beelden. Let op! De video hieronder kan schokkende beelden bevatten.

Beeld: Bruno Press

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook