Health

6 sporten voor iedereen die een hekel heeft aan sporten

Wil jij ook meer gaan sporten in het nieuwe jaar, maar heb je er stiekem een hekel aan? Als al die apparaten, stinkende zalen en plakkerige kleding niets voor jou zijn, dan hebben we iets voor jou. Een verzameling van sporten speciaal voor mensen die niet van sporten houden. Superleuk én enorm goed voor je. Succes!

Apenkooiengym

Deze activiteit ken je vast wel van vroeger: apenkooien. Springen, lachen en rennen door de gymzaal, wat was dat een feest. Goed nieuws: ApenkooiGym geeft die ouderwetse gymlessen gewoon nog in een gymzaal bij jou in de buurt. Veel plezier. Ohja, vergeet niet je bestie mee te nemen. Met een vriendin sport je namelijk beter, hier lees je waarom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door ApenkooiGym (@apenkooigym) op

Dansen

Super toch? Terwijl je sport, oefen je ook alvast wat moves voor het aankomende weekend. Nog een pluspunt: met dansen train je niet allen je spieren, maar ook je uithoudingsvermogen. Een echte workout dus. Kies een dansstijl die jou aanspreekt en schrijf je in. Goed bezig.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Twentyfour Dance Centre (@24dance_centre) op

Floatfit

Van floatfit heb je waarschijnlijk nog nooit gehoord en dat is jammer... Het is namelijk een geweldige sport. Al je oefeningen doe je op of naast een plank in het water. Leuk, maar ook erg zwaar. Floatfit heeft veel voordelen: het vergroot je spierkracht, verbetert je lenigheid, flexibiliteit, snelheid en coördinatie én vergroot je uithoudingsvermogen. Waar wacht je nog op?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Anusha Dandekar (@vjanusha) op

Geitenyoga

Dit wil je. Yoga in het algemeen is al een goede optie voor mensen die niet van sporten houden, maar deze variant is wel erg speciaal. In het Amsterdamse bos kan je namelijk een lesje geitenyoga volgen. Klinkt perfect en dat is het ook. Overtuigd? Meld je dan aan voor een lesje op zaterdag- of zondagochtend.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door GoatYogaAmsterdam (@goatyogaamsterdam) op

Paaldansen

Paaldansen wordt vaak gezien als iets ordinairs voor in de stripclub, maar niet is minder waar. Paaldansen is een moeilijke workout die goed is voor je spieren en lenigheid. Het geeft je voldoening en plezier, perfect dus als je niet van sporten houdt. Aanradertje dit. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Monique Verschoor (@moniqueverschoor18) op

Skeeleren

We kunnen je vertellen: skeeleren is nog steeds leuk als je ouder bent! Dé perfecte uitkomst als je niet van hardlopen houdt, maar wel graag buiten wil sporten. Goed voor je conditie en je beenspieren. Kniebeschermers om en gaan.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Cynthia Karin (@cynarella) op

Trampolinespringen

Trampolinespringen geldt als een erg intensieve workout. Je moet jezelf constant in balans houden en zo train je ongemerkt heel veel spieren. Bezoek een trampolinehal bij jou in de buurt en stuiter erop los. Dat is nog eens even leuk sporten.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Tommieboy (@tommieboy4835) op

Bron: glamour.nl, drogespieren.nl | Beeld: Getty Images

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook