Health

Bewezen: je sport beter samen met een vriendin

1

Je voelt je niet zo lekker, het regent buiten of je bent te moe: een excuus om niet te sporten is zo gemaakt. Wil je volgende zomer écht een bikini body krijgen (want je weet, summer bodies are made in winter), bel dan een vriendin op. Niet om te gaan lunchen, maar om jullie samen in het zweet te werken. Onderzoek wijst namelijk uit dat jouw bestie de sleutel is tot een fit lichaam!

Een body à la Doutzen Kroes: we dromen er allemaal van. Helaas moet je daar wel wat voor doen en heel eerlijk: de motivatie om naar de sportschool te gaan is vaak ver te zoeken. Je kunt altijd wel een excuus verzinnen om niet naar de sportschool te gaan en thuis te blijven met Netflix. Jezelf motiveren om elke week te sporten is misschien nog wel lastiger dan een wiskunde-examen. 

sporten vriendinnen

Goed nieuws: er is een oplossing! Je hoeft jezelf namelijk niet te motiveren om te sporten, jouw bestie kan je daarbij helpen. Een onderzoek in opdracht van Virgin Active wijst uit dat sporten met een vriendin beter werkt dan alleen sporten. Ze keken naar de workout-gewoontes van 1000 vrouwen, de ene helft sport alleen en de andere helft met een vriendin.

Wat blijkt? Vriendinnen die samen sporten verbranden meer calorieën, trainen langer én bezoeken de sportschool vaker. 64% van de vrouwen die samen sporten, doen meer hun best dan wanneer ze alleen sporten. 31% geeft zelfs aan dat vriendinnen de motivatie zijn om in shape te blijven. Je herkent het vast ook wel: als je met een vriendin hebt afgesproken om samen te sporten, zeg je minder snel af dan wanneer je alleen gaat. 

Dus, waar wacht je nog op? App je vriendinnen en ga voor die killer body! 

Beeld: iStock | Bron: virginactive.co.uk

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

1 reactie

  • 2 jaar geleden Syeda Sana

    well you have really really fun workout

    its like an adventure

  1. 1