Beauty

Bikinilijn waxen? Bereid je goed voor met de volgende tips

Wanneer jij een dagje strand of een romantisch avondje met je lover op de planning hebt staan, wil je natuurlijk dat je lichaam er tiptop uitziet. Geen verdwaalde haartjes. Nee, vooral je bikinilijn moet er haarloos uitzien. Je kunt ervoor kiezen om de haartjes op je bikinilijn te scheren, maar hier houd je vaak stoppels aan over. Om die haartjes te verwijderen én die stoppels te voorkomen kun je je bikinilijn waxen. De volgende dingen moet jij weten over je bikinilijn waxen.

Om er zeker van te zijn dat al je haartjes als sneeuw voor de zon verdwijnen, kun je er het beste voor kiezen om een bezoekje te brengen aan een salon voor het bikinilijn waxen. We kunnen ons voorstellen dat het een behoorlijk spannend en vreemd idee is dat jij straks met je benen wijd bij een wildvreemde op de behandeltafel ligt, maar houd vooral in je achterhoofd dat de specialist die jou helpt al veel meer heeft gezien.

☆ Zorg ervoor dat je haartjes de juiste lengte hebben
Als jij alle moed voor je bikinilijn waxen bij elkaar hebt geraapt, wil je natuurlijk wel dat alles goed gaat. Je gaat niet voor de lol pijn lijden, toch? Laat je haar voor het bikinilijn waxen daarom groeien. Zorg ervoor dat het haar minstens een halve centimeter lang is. Het haar moet ook weer niet te lang zijn, want ook dan zal de wax niet zo goed pakken.
bikinilijn waxen☆ Scrub je huid voor het bikinilijn waxen
Om ingegroeide haartjes te voorkomen is het slim om de avond of de ochtend voordat je de afspraak hebt staan voor bikinilijn waxen, te scrubben. Doe het scrubben liever niet na de waxbeurt, want dat kan irritaties veroorzaken.

☆ Verdiep je in de mogelijkheden qua modellen
Het mooie aan je bikinilijn waxen, is dat je ervoor kunt kiezen om verschillende modellen te laten waxen. Je kunt 'helemaal kaal' gaan, maar je kunt met bikinilijn waxen ook een patroon behouden. Denk hierbij aan een streepje, of zelfs een hartje bijvoorbeeld. Best een keer spannend voor in de slaapkamer, misschien?

☆ Bikinilijn waxen gaat gepaard met pijn
Alle haartjes worden bij het bikinilijn waxen uit de huid getrokken, dus je kunt je voorstellen dat dit pijn kan doen. Over het algemeen ervaren vrouwen best wat pijn bij het waxen, dus het is goed om hier alvast rekening mee te houden. Het is even doorbijten, maar het eindresultaat mag er dan ook zijn. Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden ;-).

☆ Er is kans op wat irritatie
Bij de bikinilijn waxen worden de haartjes als het ware uit je huid getrokken. Dit zorgt voor het beste resultaat, maar is wel een ietwat meer agressieve vorm. Houd er daarom rekening mee dat je na afloop van de waxbeurt last kunt hebben van irritaties. Gebruik na het bikinilijn waxen gewoon een verzachtende crème om deze irritaties te verhelpen. Sudocréme is bijvoorbeeld een goed middeltje tegen de irritatie.

Twijfel je nog? In dit artikel lees je waarom je beter kunt waxen dan scheren.

Bron: goodhousekeeping | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook