Beauty

5 redenen waarom je beter kunt waxen dan scheren

1

Er zijn tegenwoordig ontzettend veel manieren om te ontharen. Scheren, epileren, laseren, harsen en waxen. Noem het maar op. De populairste zijn toch wel de eerste en de laatste. Scheren is de snelle en makkelijke manier en de ander een iets pijnlijkere optie. Toch heeft waxen meer voordelen en is het ook nog eens beter voor je huid. Dus ben jij het zat om elke week met een scheermesje in de weer te gaan? Lees dan alle ins en outs van deze ontharingsvorm hieronder.

Of het nu rokjesweer is of je gewoon lekker zachte beentjes wilt hebben, ontharen doe je het hele jaar door. Ben je iemand die scheert? Dan herken je vast dat vervelende gevoel als al die stoppels al na een paar dagen terugkomen... Daarom is het aan te raden om eens voor waxen te gaan. We vertellen je graag waarom.

1. Haartjes blijven langer weg
Wanneer je gaat waxen blijven je haartjes lang weg. Dit komt omdat je het haartje volledig uit het haarzakje trekt en er dus een nieuwe haar moet groeien. Als je scheert, scheer je alleen de kop van het haartje eraf en komt hij dus weer sneller aan de oppervlakte. Daardoor voel je die vervelende stoppels weer zo snel. Met waxen blijven de haren dus langer weg en heb je langer plezier van gladde benen. Yay!
waxen ontharen benen2. Je haartjes komen dunner terug
Haren die helemaal opnieuw moeten groeien zijn een stuk zachter en dunner dan de haren die al een tijdje op je benen bivakkeren. Daarom voelen de haartjes daarna aan alsof je nog nooit geschoren hebt!

3. Nooit meer wondjes
Zeg maar vaarwel tegen die sneetjes die je krijgt door je scheermes. Met scheren kan je jezelf behoorlijk bezeren en er zelfs littekens aan overhouden. Waxen of harsen is soms ook gevaarlijk als je het zelf doet. Je kan je bijvoorbeeld verbranden bij (te) hete hars. Ga daarom altijd naar een specialist als je zelf niet weet hoe het moet. Bij suikerwax is het al minder gevaarlijk, omdat dit niet heet is en je het gemakkelijk met water eraf spoelt. Dit maak je ook heel makkelijk zelf thuis.
scheren wondjes benen4. Beter voor je huid
Je haalt niet alleen haartjes weg, maar ook dode huidcellen. Daarom voelt je huid zo zacht aan na het waxen. Bij scheren neem je elke scheerbeurt een laagje huid mee en dat is natuurlijk niet goed!

5. Minder irritatie
Droog scheren is verschrikkelijk. Je huid voelt daarna direct aan als schuurpapier en er ontstaan rode bultjes. Bij een waxbehandeling wordt je huid slechts een beetje rood, maar dit verdwijnt gelijk na een paar minuten. 

Wil je beginnen met waxen? Neem altijd een paar voorzorgsmaatregelen voor een optimaal resultaat. 

♥ Vermijd de zonnebank voordat je een behandeling krijgt en zorg ook na de behandeling dat je het geharste gedeelte 24 uur niet blootstelt aan de zon. 

♥ De dag zelf en de dag er na zijn de onthaarde delen het gevoeligst. Je haarschachten staan open waardoor je huid erg kwetsbaar is. 

♥ Hydrateer en scrub je huid regelmatig, maar de drie dagen na het waxen niet. Daarna is het goed tegen ingroeiende haartjes.

♥ Scheer niet tussen de behandelingen door. Dan verstoor je het proces en begin je weer van voor af aan...

Bron: Beautyimageusa.com, Margriet.nl | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

1 reactie

  • 8 maanden geleden Alexis

    Hoi! Zouden jullie misschien een keer een blog kunnen maken over thuis waxen? En dan misschien verschillen manieren/producten vergelijken (zoals duurdere en goedkoop)

  1. 1