Beauty

DIY: Suikerwax

Nu we onze benen weer laten zien onder vrolijke rokjes en mooie jurkjes, moeten we ze natuurlijk ook goed verzorgen! En dat begint met ontharen. Girlscene heeft hier uitgelegd welke verschillende manieren er zijn. Kies jij voor waxen? Lees dan snel verder. Girlscene legt namelijk uit hoe je zelf suikerwax kunt maken en hoe je het gebruikt.

Wat heb je nodig?
Eén kopje suiker (ongeveer 100 gram)
Twee eetlepels water
Twee eetlepels citroensap
Kookpot of pan
Lepel
Glazen of aluminium schotel

Hoe maak je het?
Doe alle ingrediënten in een pannetje en breng dit op een laag vuurtje aan de kook. Blijf voortdurend roeren. Binnen een paar minuten heeft de suikerwax een goudbruin kleurtje. Wanneer dat is gebeurd, haal je de pan van het vuur. Maak de glazen aluminium schotel vochtig met koud water en giet de siroop erop. Roer het mengsel rustig door en hou het in beweging totdat het afgekoeld is (ongeveer acht minuten). De suikerwax zal door het afkoelen wat steviger worden.

Verdeel de wax in vier of vijf porties. Met één portie kun je één persoon helemaal ontharen. De andere porties kun je in plastic zakjes in de koelkast bewaren. Als je deze wil gebruiken, verwarm het dan met je handen of doe het in een kom boven de stoom van heet, niet kokend water (au bain-marie heet deze manier).

waxBron: Honeypopland

Hoe gebruik je het?
Maak je vingers nat met koud water en neem een portie suikerwax. Vervolgens trek je de wax uit elkaar en kneed het weer samen. Herhaal deze beweging een paar keer. Door de wax te kneden, wordt het soepeler zoals een kauwgom.

Hoe onthaar je hiermee?
Smeer de wax op de huid waar je de haren wil verwijderen. Smeer het in de groeirichting van de haartjes en druk het stevig aan. Trek de wax snel, tegen de groeirichting van de haartjes in, van de huid. Eigenlijk zoals je dat bij een pleister doet. Kneed de pasta opnieuw, want je kunt het nog gebruiken op een ander stuk huid.

waxenBron: Weheartit

Bron tekst: mens-en-gezondheid.infonu.nl

Ga jij ook suikerwax gebruiken om te ontharen?

Must reads 👀