Health

Waarom je nu al met je goede voornemens zou moeten beginnen

Goede voornemens worden vaak bedacht in december, om vervolgens pas uitgevoerd te worden in januari. Vaak bedenk je goede voornemens wanneer je erg enthousiast bent en heb je er 2 januari al geen zin meer in. Dit jaar pakken wij het anders aan. Wij beginnen nu al met onze goede voornemens, want dit keer is het echt tijd voor verandering. Na het lezen van dit artikel weet je waarom je nu al met je goede voornemens zou moeten beginnen.

1. Je hebt geen excuus

Waarom zou je 1 januari pas starten met je goede voornemens als je ook gewoon vandaag kunt starten!? Precies, wij betrapten onszelf er ook op. Eigenlijk hebben we helemaal geen excuus! Het is een fijne en makkelijke gedachte om te wachten tot 2020, maar eigenlijk zitten er veel meer voordelen aan het per direct starten aan je goede voornemens. 

2020 goals

2. Je kunt alvast 'oefenen'

De december maand staat vol sociale afspraken en dat is een reden waarom wij liever nog niet beginnen aan onze goede voornemens. Is één van jouw goede voornemens om in het nieuwe jaar af te vallen of gezonder te gaan leven? Het helpt echt niet om op oudejaarsdag je vol te eten en op nieuwjaarsdag ineens hiermee te stoppen. Het is niet enkel de datum die beslist dat jij ineens verandering brengt aan je gedrag. Je eigen discipline is hierbij het belangrijkst.

Dus waarom zou je daar dan niet nu vast mee beginnen? Begrijpelijk dat je met alle kerstdiners op de planning en een feestje tijdens oud & nieuw niet gaat letten op wat je allemaal naar binnen werkt. Dat betekent niet dat je tussendoor alvast kunt werken aan je nieuwe voornemen ;-). Laten we het noemen dat je alvast kunt oefenen met je nieuwe voornemen(s).

Tip: doe tussen alle feesten en partijen door een sapkuur. Waar je normaal misschien tussen alle feestdagen door denkt: ‘ach, nu maakt die ene zak chips ook niet meer uit’ en de laatste twee weken van december all-in gaat, kun je ook een juice cleanse doen bij JuiceBrothers. Girlscene's Roos probeerde de 3-Day Borg Cleanse en gaat hierdoor het nieuwe jaar healthy uit én in.

juice brothers love game

JuiceBrothers lanceerde in december in samenwerking met Bjorn Borg een nieuwe (limited edition) juice: Love Game, met daarbij de 3-Day Borg Cleanse. Je drinkt tijdens de Borg Cleanse één flu shot en zes juices per dag, inclusief de limited edition Love Game. Bij een sapkuur denk je misschien aan groene sapjes die erg gezond smaken, maar JuiceBrothers bewijst het tegendeel. Alle sapjes zijn juist erg lekker. De Love Game-juice bestaat uit ananas, apple en gember en we kunnen je vertellen dat hij heerlijk is. Het sapje is fris en lichtpittig door de gember, waardoor je een echte energy kick krijgt halverwege de dag. Love it! Na de sapkuur ben je helemaal ready om opgeladen het nieuwe jaar te beginnen.

Begin jij toch liever traditiegetrouw in januari met je geode voornemens? No worries! De actie is namelijk geldig tot en met 28 februari 2020. Wil je geen cleanse doen, maar ben je wel benieuwd naar de juice? De Björn Borg special ‘Love Game’ kun je ook los kopen voor maar € 7,50 bij alle JuiceBrothers locaties in Nederland. 

3. Je voelt minder druk

In december heb je aan iedereen je goede voornemens vertelt, je hebt zelfs een lijstje gemaakt samen met je beste vriendin. Van minder alcohol drinken, tot minder stressen, meer sporten en gezonder leven, wij hebben ze allemaal voorbij zien komen. In de eerste week van januari gaat het je goed af, maar na een week of twee komen de slechte gewoontes weer om de hoek kijken. Maar je wilt natuurlijk niet dat je vriendinnen merken dat jij je goede voornemens niet volhoudt...

Als jij vast iets eerder begint met bijvoorbeeld sporten, begin je rustig aan en dat is fijn. Op deze manier raak je alvast gewend aan nieuwe gewoontes, zodat je deze in 2020 kunt voortzetten. Begin dus iets eerder dan heb je daar misschien minder last van. Overigens ben jij als enige al goed bezig en de rest start pas aan het begin van januari, als dat niet motiverend is :-). 

4. Van uitstel komt afstel 

Je weet precies wat je in januari anders wil gaan aanpakken, waarom zou je dan nu je goede voornemens eigenlijk uitstellen? In december staan er misschien veel feestjes op de planning, maar ook in januari staat de agenda zo weer vol. Een druk schema is dus bijvoorbeeld geen excuus om niet naar de gym te gaan. Sluit daarom nu een abonnement af bij de sportschool, waarchijnlijk ook nog een stuk goedkoper dan in januari als iedereen in de rij staat voor een abonnement ;-).

Beeld: iStock 

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook