Lifestyle

7 goede voornemens die ook écht haalbaar zijn

Het is 2020 en dat betekent: nieuwe ronde, nieuwe kansen! Tijd om met een schone lei te beginnen en een ideaal moment voor jouw goede voornemens. Wat moet er veranderen in het nieuwe jaar? Of waar wil je in minderen? Of wat wil je juist beter doen? De mogelijkheden in goede voornemens zijn natuurlijk eindeloos, dus om het extra makkelijk voor jou te maken, doen we alvast een aantal suggesties. You can thank us later!

1. Minder op je telefoon
Gaat er weleens een uur voorbij dat we niet op onze telefoon kijken? Best erg eigenlijk. Eén van de populairste goede voornemens is daarom minder op je telefoon zitten. En je zult niet de enige zijn, want ook celebs willen minder op hun schermpje turen. Zelfs Kim Kardashian, de queen of social media, zegt minder tijd voor haar telefoon vrij te willen maken. "Ik ga proberen minder op mijn telefoon te zitten en meer in het moment te leven." Well said, Kim! Dit gaan wij ook doen. Spreek met jezelf af om steeds minder je telefoon te gebruiken. Het is logisch dat je niet meteen een hele dag zonder telefoon kunt, dus bouw het rustig op en begin met een half uur per dag. Zo bouw je het langzaam op. Uiteindelijk ga jij je telefoon niet eens meer missen. Je bent even niet meer online, maar aan het genieten van het leven. Sommige telefoons hebben ook de optie om je schermtijd bij te houden. Je kunt instellen dat je een melding krijgt als je een bepaalde tijd op social media hebt gezeten. 

2. Vaker een girls night out doen
Je vriendinnen kun je natuurlijk niet vaak genoeg zien! Dus... ga jij vaker een girls night out organiseren! Wacht niet altijd tot iemand anders iets organiseert, jij barst zelf ook van de tofste ideeën! Wat dacht je van een spa-dag met gezichtsmaskers, een filmavond met bakken vol snacks of een nachtje dansen in de club. De vuistregel: hoe meer tijd jij met vriendinnen doorbrengt - hoe beter. Dus, verveel jij je? Bel je besties en laat het feest maar beginnen. Zijn jij en je besties echt onafscheidelijk? Lees dan dit artikel over de zeventien meest herkenbare dingen die alleen jij en je bestie doen en denken.

3. Meer tijd voor jezelf
Met zo'n druk leven als die van jou heb je soms een pauze nodig. Tijd om vaker een me-time moment in te plannen, want met die overvolle agenda ben je even helemaal klaar. Neem een moment voor jezelf! Zet je telefoon op stil, doe je laptop dicht en haal even diep adem. Ga iets doen waar jij van geniet. Neem een warme douche, een warm bad met veel schuim, een relaxend gezichtsmasker, ga een boek lezen of zet je favoriete muziek op en dans de sterren van de hemel. Even een momentje niks, love it! En het is nog supergoed voor je ook. Je zult zien dat je daarna weer de hele wereld aankunt!


4. Minder geld uitgeven
Kopen, kopen, kopen. Het liefst kopen we onszelf een slag in de rondte, maar je portemonnee wordt er niet echt voller van. Je kledingkast wel trouwens, maar het houdt een keertje op! Misschien herken je dit wel: je hebt zo'n overvolle kast dat je sommige kledingstukken niet zo vaak meer draagt of zelfs vergeten bent dat je ze hebt... Best erg eigenlijk! Ruim daarom eerst je kledingkast eens uit. Wat draag je veel? Wat draag je niet zoveel of nooit? Kleding uit die laatste categorie kun je gemakkelijk verkopen via verschillende verkoopsites, of misschien kun je een kledingruilparty met je vriendinnen organiseren? Zo krijgt jouw kleding een tweede leven en heb je zelf weer ruimte (en geld!) voor iets nieuws. 

5. Laat de bad boys links liggen
Hoe knap hij ook is: een jongen die niet leuk tegen jou doet verdient je aandacht niet. Het is dus zonde om je tijd aan hem te verdoen! Tijd voor een goed voornemen: blokkeer de bad boy op al zijn socials, zoek geen contact meer met hem en focus je op leuke mensen. Mensen die wél oog hebben voor jou en zien hoe leuk jij bent! Ga met vriendinnen weg en geef meer aandacht aan de jongens die je nooit zag staan een kans.

6. Vaker sporten
Niet het origineelste goede voornemen ooit, de eerste week van januari is immers de drukste in de sportschool, maar wel een belangrijke. Meestal duurt deze piek niet langer dan twee weken, waarna iedereen weer langzaam afdruipt naar de bank. Maar jij niet! Richt samen met je vriendinnen een sportclubje op en spreek twee of drie keer per week af om anderhalf uur te sporten. Door samen te sporten maak je het niet alleen leuker, je kunt elkaar ook motiveren om niet af te zeggen. 

7. Meer plezier hebben en vaker lachen
Denk hier even over na. Wanneer is de laatste keer dat je écht hebt gelachen? Dat de tranen over je wangen biggelden en je bijna van je stoel rolde/ Het is tijd om meer plezier te hebben en vaker leuke dingen te doen! Er bestaat meer dan alleen maar school en werk. Lachen is supergezond! Zorg ervoor dat je ook een sociaal leven blijft houden naast je drukke school en werkleven. Vrije tijd = vrije tijd, dus laat niemand je weekend verpesten. Spreek alleen maar dingen af die jij leuk vindt om te doen. Zo heb je altijd iets om naar uit te kijken in het weekend.

Bron: Cosmopolitan.com, Hellogiggles.com, Thecut.com | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
2 meiden hebben deze blog geloved