Lifestyle

9 redenen waarom een ex een ex moet blijven

Heb jij een ex? Dan weet je vast wel wat zich daarna kan afspelen. Hij laat je met rust of hij komt op z’n knieën​ bij je terug. Misschien smeekt hij wel of hij bij je terug kan komen. No way dat jij dat accepteert. Zo lang je niet weet wat zijn doel is, is dat sowieso geen goed idee. Wij hebben een aantal redenen voor je op een rijtje gezet waarom een ex ook echt een ex moet blijven. 

Een ex moet een ex blijven, omdat:

1. Hij niet voor niks je ex is

Er is vast wel één reden, waarom jullie relatie is stukgelopen. Die reden maakt het al dat jullie niet meer terug kunnen komen bij elkaar. Is het bijvoorbeeld uit omdat hij je niet meer zag zitten? Dan is het toch duidelijk, hij ziet jou nu ook echt niet zitten. Hij kan gewoon niemand beter vinden dan jij. 

via GIPHY

2. Je ex is niet veranderd

Hij komt terug bij je, maar hij heeft totaal niet gewerkt aan de onderwerpen waar jij je zo aan ergerde. Dat betekent dus dat hij niet veranderd is. Hij is dus nog precies hetzelfde en behandelt je ook zoals voorheen. No way!

via GIPHY

3. Je hebt al genoeg meegemaakt

Heel leuk dat je ex-liefje terugkomt hoor, maar jullie hebben wel genoeg ellende meegemaakt. Tijd om je te focussen op het echte leven. Single ladies, you are ready for this. 

via GIPHY

4. Je wil verder met je leven

Is hij eindelijk verdwenen en wil je over hem heen komen, komt hij weer in beeld… Je wil ook een keer verder met je leven, op deze manier kom je natuurlijk nooit van hem af.

via GIPHY

5. Je wil niet je ex terug, maar gewoon iemand 

Je merkt dat je iemand mist, een soort van leegte, maar om dan terug te gaan naar je ex… Dat is misschien geen goed plan. Waarschijnlijk wil jij gewoon met iemand je leven delen, maar of dit je ex is…

via GIPHY

6. Hij kan er gebruik van maken 

Je weet helemaal niet wat zijn intentie is, als je vorige lover even bij je terugkomt. Misschien is hij erop uit om alleen even met jou de lakens te delen, hoewel jij er heel anders over denkt. Dat pik jij natuurlijk niet. 🙂

via GIPHY

7. Dezelfde ruzies en discussies 

Elke keer moest jij die ruzies meemaken en af en toe nog een discussie tussendoor. Daar heb je nu toch geen trek meer in? Jij wil alleen maar positieve dingen vanaf nu. No drama!

via GIPHY

8. Jij verdient veel beter

We weten het: het is moeilijk, maar jij verdient veel beter. Een ex is niet voor niks een ex en moet ook een ex blijven. Focus je op jouw toekomst. 

via GIPHY

9. Er komt iemand in je leven die veel beter en leuker is

Het is makkelijk gezegd, maar er komt echt wel iemand in jouw leven die veel beter en leuker is dan je ex. Of misschien is hij er al wel. Richt je op hem, want je wil niet dat dit ook nog eens verkeerd afloopt.

via GIPHY

Beeld: iStock