Lifestyle

Bewezen: wie alcohol drinkt, wordt vaker door muggen gestoken

muggen-alcohol

Terwijl je partner altijd rustig naast je ligt te slapen en je bestie nog nooit een muggenbult heeft gehad, begint het bij jou al te jeuken voordat je geprikt bent. Ze moeten jou namelijk al-tijd hebben! Hoe komt dat toch? Nou, hierdoor.

Alcoholgebruik en muggen

Houd jij wel van een lekker drankje op z’n tijd? Dan hebben we helaas slecht nieuws voor je. Een onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat mensen die veel alcohol drinken, vaker worden gestoken door muggen. Het Japanse onderzoek wilde meer te weten komen over de relatie tussen alcoholgebruik en muggen. Daaruit bleek dat dus mensen die meer alcohol drinken, vaker worden gestoken. Komt dat even slecht uit!

Onderzoek

Volgens het onderzoek komt dit door de geur die je verspreid als je alcohol hebt gedronken. En dan komen de muggen dus op je af. Shit. Dat wordt dus de komende zomer een beetje opletten met je wijntjes in de tuin of op die BBQ. Voor je het weet zit je onder de jeukende bulten. Muggen kunnen niet heel goed zien, maar kunnen wel ruiken. Dat is waar ze op af komen voordat ze iemand steken. Hoe sterker je naar zweet ruikt, hoe beter de muggen doorhebben dat je helemaal menselijk bent en dan ben je dus een prooi. De volgende keer toch maar even wat vaker douchen voor je dat extra wijntje in schenkt…

Gouden tip: volgens TikTok is dit Victoria’s Secret parfum het beste anti-muggen middel.

Beeld: pinterest