Food

Deze producten bederven niet no matter what

Tegenwoordig is zowat alles in de supermarkt beperkt houdbaar. Telkens als je iets koopt moet je goed letten op de datum, maar er bestaan ook dingen in het assortiment die bijna nooit bederven. Deze producten kan je ongemerkt laten staan. Laten we die nou eens op een rijtje hebben gezet. Lees je mee?

1. Honing 
Honing kan heel lang meegaan. De honing gaat na een lange tijd wel kristalliseren, dit is weer te veranderen door de honing op te warmen. Na twee jaar wordt de honing stroperiger, maar is dan nog steeds eetbaar. 

Honing met kristal

2. Suiker
Suiker kan zich niet laten overnemen door bacteriën, want bacteriën kunnen zich er niet mee vullen. Bruine suiker, poedersuiker of dextrose, ze bederven gelukkig allemaal niet. 

3. Rijst
Witte rijst, pandanrijst, basmati-rijst en wilde rijst zijn onbeperkt houdbaar. Zilvervliesrijst is een uitzondering, omdat bij witte rijstsoorten de zemelen en kiemen worden verwijderd. Let op: hierbij bedoelen we rijst die nog niet gekookt is natuurlijk. :-)

4. Azijn
Door de zuurgraad die zich in azijn voordoet is het eeuwig te bewaren. Uitzonderingen zijn wel azijn met een smaakje, zoals: wijnazijn. Niet schrikken als de azijn dus verkleurt, dat is gewoon normaal en het heeft geen nadelige werking. 

5. Sojasaus
Deze saus blijft goed geconserveerd, doordat er veel zout in zit. Wanneer de fles eenmaal geopend is moet je er wel voor zorgen dat je het binnen drie jaar opmaakt. Leg het op een koele plek, want dan kan je er het langst gebruik van maken. Bij sojasaus moet ook de dop op het flesje er goed opgedraaid worden. Anders is er kans dat de smaak veranderd. 

6. Sterke drank
Een heel leuk feitje om te onthouden: heldere alcoholische dranken zoals wodka zijn onbeperkt houdbaar! Voordeel: het maakt niet uit of de fles al is geopend of niet. 

7. Zout
Verrassend is het niet, dat deze tussen het rijtje staat. Zout wordt wel na verloop van tijd klonteriger, maar hiervoor kun je een luchtdichte pot aanschaffen. 

Zout in een luchtdichte pot

8. Pasta en noedels 
Goed nieuws voor de pastafreaks! Deze twee pastasoorten blijven altijd goed. Helaas valt de volkoren pasta dan daar weer niet onder.

9. Water
Water kan heel lang goed blijven, mits je het bewaart in afgesloten glazen flessen. Daarnaast moet het op een koele en donkere plek bewaard worden. Alleen dan bederft water niet.

Wil je na dit artikel weten wanneer jouw eten nou wel bedorven is? Lees dan dit artikel

Bron: Snuggerd.nl, 24kitchen.nl | Beeld: iStock
 

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook