Lifestyle

Dit zijn de leukste wintersport bestemmingen om heen te gaan met vriendinnen

Een skivakantie met je vriendinnen is onvergetelijk: de hele dag genieten van de buitenlucht, met zijn allen meerdere keren onderuit gaan, lunchen op de piste en na het skiën de après-ski onveilig maken. De locatie is natuurlijk ook erg belangrijk, daarom zetten wij de leukste bestemmingen om dit jaar met je vriendinnen te bezoeken op een rij.

1. Saalbach-Hinterglemm​
Deze bestemming is een perfecte combinatie tussen ontspannen en inspannen. Voor de feestbeesten zijn er genoeg après-ski barren te vinden, maar daarnaast zijn de pistes ook erg mooi en makkelijk voor beginners. Win win! 

2. Ischgl
Ga je in de zomer het liefst naar Ibiza? Dan wil je in de winter naar het Oostenrijkse dorp Ischgl. Het feest gaat hier altijd door met clubs zoals Tofana Arena en Pacha. Wel belangrijk om te weten: het skigebied zelf is het meest geschikt voor gevorderden, want de pistes kunnen iets uitdagender zijn. 

3. Sölden
In dit skigebied hoef je je geen zorgen te maken over de sneeuw of uitgaan: het is er volop. Het gebied beschikt over gletsjers waardoor er altijd sneeuw te vinden is. Voor de party animals worden er evenementen met grote dj’s georganiseerd en je vindt er meerdere après-ski gelegenheden. Vervelen? Dat bestaat hier niet. 

4. Val d’Isère 
Ben je opzoek naar een knus skidorp? Dan is Val d’Isère in Frankrijk de plek waar je heen wilt. Met 300 kilometer aan pistes is er genoeg afwisseling op de ski’s. Daarnaast is het gebied perfect voor beginnende en gevorderde wintersporters en vind je er altijd genoeg sneeuw. Ideaal dus voor jou en je vriendinnen. Lees ook even de do’s en dont’s tijdens je eerste wintersport. 

5. Gerlos
Heb jij het liefst zo veel mogelijk Nederlanders om je heen tijdens je skivakantie? Dan is het Oostenrijkse dorp Gerlos the place to be. Er bestaat een grote kans dat je Jan Smit of Gerard Joling ziet optreden en je bestelt je bier gewoon in het Nederlands. Je zou hier bijna vergeten dat je ook komt om te skiën, want dat kun je er ook erg goed met ruim 150 kilometer aan pistes. Trek je skipak maar alvast aan. 

6. Selva
Ook in Italië kun je een erg leuke skivakantie hebben. Het dorpje Selva heeft nog veel meer te bieden dan alleen de pistes: van schaatsen en paardrijden tot aan après-ski clubs. Omdat het dorp erg hoog in de bergen ligt wordt het in het Duits ook wel Wolkenstein genoemd. 

Deze herkenbare momenten hebben we allemaal tijdens een skivakantie.

Bron: snowplaza.nl, bnnvara.nl | Beeld: iStock