Lifestyle

De 7 meest herkenbare momenten als je op wintersport gaat

Wintersporten: you love it or you hate it! Ben jij een wintersport-lover en ga jij het liefst wel dertig keer per dag die piste af om daarna tot diep in de nacht te après skiën? Kun je niet wachten om te kijken wie de hotste skileraren dit jaar zijn en sleep jij het liefst al je vriendinnen mee naar de bergen? Als echte wintersportfanaat zijn deze momenten super herkenbaar voor jou. 

1. Daar heb je die ellendig lange busrit weer…
Het is zover! De geplande ski-trip van jou en je vriendinnen staat voor de deur. Er is alleen één nadeel: je moet bijna tien uur in de bus zitten. Say what? Ach, je hebt het er wel voor over… Denk je… Na de eerste drie uur trek je het al niet meer. Eén stoel voor je zit iemand die zich volvreet met stinkende chips én je billen voelen inmiddels aan als houten planken. Gelukkig zit de après ski-sfeer er al aardig in bij je besties, de ene knaller na de andere wordt afgespeeld. Dus ach… zo erg is die busrit nu ook weer niet.

via GIPHY

2. De skispullen fixen
Je bent er hoor, in het prachtige Oostenrijk. Overal om je heen hoor je Duits gekakel en de sneeuwtoppen zijn in zicht. Je kunt niet wachten je eerste piste af te gaan, dus is het tijd om je skispullen te halen. In de rij bibber je als een rietje van de kou en het is ook niet bepaald in 1 seconde gepiept. Je voeten worden opgemeten, jij wordt opgemeten, en damn, je moet ook nog op die weegschaal. Wat een feest! Nadat je de hele inspectie door bent moet je alweer wachten totdat de medewerker van de skiverhuur terugkomt met je skispullen. Anway, je bent er eindelijk helemaal klaar voor. Jij en je vriendinnen gaan zo meteen de piste op. Naast je ski’s en skischoenen zijn er een aantal items die niet moet vergeten om van thuis mee te nemen. Lees hier over de items die een must zijn op je skivakantie.

3. Vrijwillig naar buiten gaan terwijl het min vijf is
Thuis moet je er niet aan denken om naar buiten te gaan als het min vijf is, maar op skivakantie is niks te gek. Na het uitgebreide ontbijt haasten jij en je vriendinnen je naar de rode piste. Doe je thermolegging, handschoenen en dikke sokken aan en je bent helemaal ready.

via GIPHY

4. Ruzie bij de skilift
Ugh, die skiliften zijn altijd zó ontzettend druk. Je moet ook nog goed uitkijken, want voor je het weet word je met een paar ski’s in je gezicht geslagen. Rustaaaag! Jij en je besties willen alle drukte vermijden en proberen sneaky voor te dringen. Helaas zit er altijd wel één chagrijn tussen die nog niet over zijn après ski-kater heen is en begint in het Duits tegen jullie te schelden.

5. Voorbij geskied worden door een vier jaar oud kind
Swoosh, swoosh, swoosh! Daar ga je, met alle souplesse die je in je lijf hebt ski je voorzicht naar beneden. Het voelt allemaal toch redelijk soepel aan en je hebt het gevoel dat je het helemaal niet verkeerd doet? Gelukkig maar, want die skileraar staat ook toe te kijken. Totdat… je ineens een neongeel mutsje van twee turven hoog voorbij ziet skiën. Pas dan realiseer je je: je bent zojuist ingehaald door een kind van vier. Ouch.

via GIPHY

6. Bratwürsten, schnitzel, pizza en bier
Na een intense ochtend skiën is het tijd voor een stevige lunch. Maar van je gezonde dieet thuis blijft weinig meer over. De keuze is niet heel reuze, want wat wordt het vanavond? Bratwürst, schnitzel, pizza of patat? Maar ach, je bent toch al de hele dag aan het sporten, dus lap jij dat gezonde eten met alle liefde aan je skischoen. Smacklich!

7. Zei iemand après ski?
Ski hard, play hard! Na een dag intensief skiën is het tijd om te relaxen. Jij en je girlsquad zijn de hele avond (en nacht) te vinden in het café. Heeee, hoooo, heeee, hoooo! Jij en je vriendinnen blèren zo hard als jullie kunnen mee met de foutste après ski-muziek. In ieder geval genoeg om er daarna 51 weken lang weer een hekel aan te hebben. 

via GIPHY

Bron: Gurl.com, Thesnowchasers.com  | Beeld: iStock, Giphy

Must reads 👀