Lifestyle

Deze dingen herken je als je niet zo goed bent in Whatsappen

Foto’s liken op Instagram, updates bekijken op Facebook... Leuk al die social media, maar je krijgt er wel een dagtaak bij. Er wordt nu eenmaal verwacht dat je mensen op de hoogte houdt via je telefoon. De een is hier beter in dan de ander. Zo zijn sommige mensen bijvoorbeeld helemaal niet goed in Whatsappen en ontstaan er situaties als: ‘Dat had ik je toch geappt?’, ‘oh, niet gezien denk ik...’. Ben jij niet zo goed in WhatsApp? Dan herken jij je vast in de volgende dingen.

1. Je mist informatie
Omdat je de helft van de tijd niet doorhebt dat je een appje hebt gekregen, of altijd snel door groepsapps scrolt omdat je honderden gemiste berichten hebt, mis je soms nogal wat. 9 van de 10 keer wordt er vooral onzin besproken in de groepsapp met je vriendinnen, maar net wanneer jij weer eens niet meekrijgt wat er allemaal gezegd wordt, is de informatie belangrijk. Als het onderwerp in het ‘echt’ aan bod komt, vraag je je altijd af waarom iedereen hier al van op de hoogte is. ‘Dit hebben we op Whatsapp al besproken’... Oeps, gemist.

2. Je reageert dagen later pas op een appje
Eens in de zoveel dagen plan jij een momentje in om al je ongeopende chats even te bekijken. Je ziet dat je op de helft gewoon niet hebt gereageerd, terwijl jullie soms midden in een gesprek zaten. Als je alles weer hebt weggewerkt, begint het daarna gewoon weer opnieuw. Voor je het weet heb je alweer tien ongeopende chats. Waar blijven die berichten toch vandaan komen?!

telefoon WhatsApp berichtje 3. Je biedt vaak je excuses aan
En als je dan eindelijk, na dagen, reageert op een appje, bied je altijd je excuses aan. ‘Sorry dat ik nu pas reageer!’, of ‘Wow, helemaal vergeten te reageren’, zijn bijvoorbeeld berichtjes die jij regelmatig stuurt. Appen is geen verplichting, maar toch voelt het alsof je door niet te reageren weinig aandacht aan de ander besteed. Dan toch maar even een excuses maken.

4. Je belt liever dan dat je appt
Jij vindt appjes maar onhandig, en vindt bellen een veel makkelijker manier om te communiceren. Met een telefoontje kun je goed uitleggen wat je bedoelt, en komt de boodschap ook beter over dan wanneer je appt. Laat staan van die mensen die twinig appjes sturen om één boodschap over te brengen. 

5. Je ergert je kapot aan mensen die altijd direct hun telefoon oppakken wanneer ze een berichtje ontvangen
Omdat jij niet zo'n held bent in WhatsApp, kun je je er soms vreselijk aan storen dat anderen dit wel zijn. Als je met vrienden bent, kunnen zij het niet laten om zo snel mogelijk op een berichtje te reageren. Gevolg? Je zit tijdens een vriendinnenavondje constant tegen de achterkant van een telefoon aan te kijken. Hoe irritant!

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved