News

Dit is de reden waarom je doof bent tijdens het appen

Je vriendin is net je hart aan het luchten over de grootste ergernissen van haar vriendje en in je ooghoeken zie jij het scherm van je telefoon oplichten. 'Even snel wat terugsturen' en nog geen drie seconden later ben jij de volledige aandacht kwijt en hoor je niet eens meer wat ze zegt. Maar even serieus, hoe kan het dat wij doof worden tijdens het sturen van onze appjes?

Doof tijdens WhatsAppen

Wanneer we denken 'even' snel een berichtje te beantwoorden betrappen wij onszelf er regelmatig op dat we de omgeving om ons heen totaal vergeten. Druk in gesprek? Geen idee waar het overgaat. Muziek? Dat horen we niet meer. Maar hoe is het mogelijk dat wij doof worden wanneer wij in ons WhatsApp-bericht zijn verdiept? 

doof whatsappen telefoon

De oorzaak

Dat zit dus zo. Uit onderzoek uitgevoerd door University College in Londen blijkt dat je tijdens het WhatsAppenn tijdelijk doof bent. Ja, echt. Normaal gesproken stuurt je oor geluiden automatisch door naar je hersenen. Tijdens het appen gaat zacht geluid naar je hersenen zonder dat je het eigenlijk écht gehoord hebt. Dus tijdens het sturen van een bericht naar je crush ben je volledig gefocust op het bericht, waardoor je gehoor tijdelijk wordt uitgeschakeld (en het verhaal van je vriendin dus niet meer hoort). Je kunt op dat moment even geen geluiden meer horen en bent even afgesloten van de buitenwereld.

Beeld: iStock

 

 

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved