Lifestyle

15 dingen die jij kunt doen om het milieu een handje te helpen

De aarde warmt op en dat is een feit. Het is dus goed om bij jezelf na te gaan wat je misschien zelf beter zou kunnen doen of veranderen om het milieu, en daarmee de aarde, een handje te helpen. Omdat je misschien niet weet waar je moet beginnen, zetten wij de handigste tips voor je op een rijtje waar je misschien nooit aan hebt gedacht. 

Begin bij jezelf
Misschien heb je wel eens gehoord van "een beter milieu begint bij jezelf". Dit houdt in dat als we allemaal ons gedrag een klein beetje aanpassen, het ook echt een beter effect heeft op het milieu. Dit is goed voor ons leven later en scheelt je ook nog eens een hele hoop geld. Fijn toch? Check snel hoe jij je steentje bijdraagt.

1. Als je je elektrische apparaten niet gebruikt is het beter om ze uit te zetten, om zo energie en stroom te besparen. Zet bijvoorbeeld je televisie, lampen, je computer en andere apparaten uit als je ze niet gebruikt.

2. Gebruik ook de achterkant van een papiertje voor bijvoorbeeld je boodschappenlijstje. 

3. Zet je verwarming wat lager en trek een warme trui aan als je het koud krijgt, een lekker dekentje kan natuurlijk ook.

4. Poets je tanden onder de douche. Misschien doe je dit wel eens omdat het gewoon super handig is, maar het is ook beter voor het milieu omdat je minder water verspilt #winwin.

5. Drink water uit een glas of uit de kraan en niet uit flessen. Zo bespaar je een hoop plastic en allerlei nutteloze verpakkingen die je toch hierna weggooit. 

6. Pak je fiets in plaats van de auto of het ov als je ergens heen moet. En dan doe je daarbij ook nog eens een extra work out. You go girl!

7. Bestel jij veel pakketjes online? Probeer dit te minderen of zorg er anders voor dat je de dozen en verpakkingen weer opnieuw gebruikt.

 

meisjes op de fiets

8. Eten over? Verpak de restjes in een bakje en bewaar dit voor een andere dag. Scheelt je ook nog eens geld voor boodschappen. 

9. Ga vaker naar de markt, hier verkopen ze vaker producten zonder plastic verpakking. Vergeet niet je eigen tas mee te nemen!

10. Draai de vaatwasser of wasmachine pas als hij écht vol is. Dit scheelt weer een hoop water en energie.

11. Laat je lampen niet aanstaan als je weggaat.

12. Ga met de auto of trein op vakantie in plaats van het vliegtuig. 

13. Eet geen of minder vlees, het produceren van vlees is slecht voor het milieu doordat het veel water en energie verbruikt. 

14. Koop eens wat vaker vintage items in plaats van nieuwe, recycle recycle reclye. Met deze tips vind jij de mooiste vintage pareltjes.

15. Probeer eens wat korter te douchen. We weten dat het lastig is, maar je hoeft echt niet elke dag een halfuur te douchen ;-). 

16. Gebruik plasticvrije beautyproducten. Wanneer je je haar wast gebruik je waarschijnlijk shampoo's en conditioners uit plastic flessen. Beautymerk Ethique maakt plasticvrije beautyproducten zoals shampoo's en conditioners die je kunt kopen zonder dat je een schuldgevoel eraan overhoudt. Girlscene probeerde de shampoo en conditioner en wij zijn groot fan! De producten zijn 100% vrij van SLS & Parabenen‎. Yay!

ethique plasticvrije verpakking

Je scoort de producten van Ethique vanaf €5,99 bij Holland & Barrett.

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook