Food

Zo scoor je goedkoop eten én help je het milieu

Is je hummus over datum? Had je toch niet zoveel trek als dat je dacht toen je begon met de rijst in de pan gooien? Uh oh, weer iets in de prullenbak. We gooien per jaar heel wat eten weg met z'n allen. Per persoon verspilt een Nederlander gemiddeld 41 kilo(!) eetbaar voedsel per jaar. Gelukkig is daar nu de app 'Too Good to Go' voor die voedselverspilling wil tegengaan. En de app is ook nog is leuk voor jouw portemonnee.

Wist je dat één hamburger weggooien net zo'n impact heeft op het milieu als 90 minuten douchen? Het zijn allemaal kleine dingetjes, maar uiteindelijk is het toch een hele grote impact op de wereld. Gelukkig besloten de oprichters van de app 'Too Good to Go' hier iets tegen te doen.

Hoe werkt het?
Via de app 'Too Good To Go' kun je voor een klein bedrag eten kopen dat anders weggegooid zou worden. In de app bieden hotels, restaurants en supermarkten eten aan dat niet is verkocht die dag. Je koopt in de app een tegoedbon bij een hotel, restaurant of supermarkt voor producten of een Magic Box. In de box vind je producten die over zijn en anders weg worden gegooid. spreekt een tijd af in de app wanneer je box met eten kunt afhalen. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Too Good To Go (@toogoodtogo.nl) op

Iedere bestelling is een verrassing
Omdat een restaurant of supermarkt natuurlijk niet weet wat er verkocht wordt die dag, is de maaltijd die je haalt dus ook nog een verrassing voor jou. In Amsterdam werken al tientallen winkels, restaurants en hotels mee. Zelfs AH To Go werkt al mee. Je kunt nu iets proeven met heel veel korting en misschien vind je het wel zo lekker dat je je nieuwe lievelingsgerecht hebt ontdekt.

Hoe bestel je?
In de app zie je op de kaart of in de lijst bijvoorbeeld welke winkel in de buurt een box aanbiedt. Je bestelt en betaalt de box in de app en haalt ‘m zelf op bij de aanbieder. De inhoud van de box is dus nog een verrassing. Dit kan bijvoorbeeld een combi zijn van een lekkere maaltijd, een salade en iets te drinken.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Too Good To Go (@toogoodtogo.nl) op

Voor ieder wat wils
De app heeft een heel divers aanbod. Heb je zin in een tussendoortje, lekker ontbijtje of avondeten? De app heeft het allemaal. En hoe leuk is het dat iedere bestelling weer een verrassing is. Je kunt lekker voordelig eten en tegelijkertijd iets doen voor het milieu. Een win-win-winsituatie voor de supermarkten en restaurants, je portemonnee én het milieu. 

Weet je nog niet wat je gaat eten vanavond? Download de app en misschien staat er iets verrassends voor jou tussen ;-).

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook