Food

23x gezonde tussendoortjes waarvan je kan blijven snacken

We kennen allemaal wel het moment op de dag, vooral rond vier uur, je wordt een beetje moe en wilt graag gaan snacken. De verleiding naar chocolade, chips en koekjes is dan heel groot en vervolgens zit je daarna weer met een schuldgevoel. Daarvoor hebben wij nu de oplossing. Wij hebben nu 23 snacks voor je verzameld waar je je niet meer schuldig over hoeft te voelen. 

Wij zijn dol op hapjes en tussendoortjes maar onze summerbody wat minder. Daarom hebben wij 23 tussendoortjes op een rijtje gezet die nog geen honderd calorieën bevatten. Yummy! Deze tussendoortjes kunnen helemaal geen kwaad en zo hoef jij je geen enkel moment schuldig te voelen. 

♥ Zoete tussendoortjes

#1. Chocolade Banaan
Dit klinkt als een ster uit de hemel. Verwarm wat pure, donkere chocolade in een pannetje zodat het zacht wordt. Doop vervolgens een halve banaan in de chocolade en vries deze in. Voilà, hier is je gezonde perfecte snack. 

#2. Warme appel
Een ‘gewone’ appel is gezond, maar is ook maar zo ‘gewoon’. Je kunt deze snack lekkerder maken door de appel te bakken en eventueel wat kaneel toe te voegen. De appel wordt dan veel zoeter, terwijl de vezels en vitaminen behouden blijven. Win Win;)

#3. Beschuitje met aardbeien
Een beschuitje is laag in calorieën. Met aardbeien on top kom je in totaal uit op slechts 66 calorieën. Hoe goed klinkt dat?!

#4. Pure chocolade
Wij vrouwen zijn natuurlijk dol op chocolade en daarom is het ook extra moeilijk om dit te kunnen weerstaan. Nu is het zo dat pure chocolade helemaal niet slecht is, maar het je zelfs kan helpen bij het afvallen. Zorg wel dat je nog kan stoppen na 3 blokjes, want dan zit je op je limiet van 100 calorieën.

via GIPHY

#5. Popcorn
Zelfgemaakte popcorn is gezonder dan de kant-en-klare zakjes uit winkels of kraampjes. Als je het thuis doet, kun je namelijk zelf bepalen hoeveel vet, zout of suiker je ervoor gebruikt. 

#6. Waterijsjes
Waterijsjes zijn echt ons favoriet. Je mag er zelfs twee! Een Festini-perenijsje heeft namelijk maar 50 calorieën, en een Raketje 40. Hoe fijn?! 

#7. Een eierkoek
Lekker bij een kopje thee of koffie. Een eierkoek bevat 85 calorieën en dat is véél gezonder dan andere koekjes. 

#8. Yoghurt met honing
Vul één kom met Griekse yoghurt en doe er een theelepeltje honing in en een vleugje kaneel. Griekse yoghurt bevat namelijk meer proteïne en door de honing heb je toch nog een lekkere zoete snack.

#9. Lange vingers
Wat betreft het suikergehalte zijn lange vingers misschien niet helemaal healthy, maar deze favoriet bevat wel bijzonder weinig calorieën. Je kunt ongeveer vier lange vingers eten en alsnog onder die 100 calorieën blijven. That’s what we like!

♥ Zoute tussendoortjes

#10. Pistachenoten
Ben jij ook zo dol op pistache? Je kan 25 pistachenoten eten zonder je schuldig te voelen. Zorg wel dat je de ongezouten versie koopt. 25  ongezouten pistachenoten zijn ongeveer 85 calorieën.

#11. Edamame-boontjes
Kook wat water in een steelpan en zodra het water kookt, voeg je de bevroren boontjes toe. Kook ze niet langer dan vijf minuten, dan worden ze papperig. Je kan de overheerlijke boontjes gewoon kopen in de supermarkt. Een handje vol edamame-boontjes van ongeveer 75 gram bevat 100 calorieën. Gooi er nog wat grof zeezout overheen en klaar is kees.
edamame boontjes#12. Tomatensoepje
Een soepje kan zeker geen kwaad als tussendoortje. Vul in 1 mok met een lekkere tomatensoep en één soepstengel. 

#13. Gekookt eitje
 Wist je dat een gekookt eitje goed is voor je nagels en je haren? En met zo’n 75 calorieën kan het prima mee door als tussendoortje. Zelfs nog met een vleugje zout eroverheen, hmmmmm.

#14. Zoute stokjes
Heb je een echte chips verslaving? Zoute stokjes kunnen zoute snacks als chips heel goed vervangen. Zo mag je 30 sticks voordat je de 100 calorieën bereikt. Dat klinkt goed;).

#15. Olijven
Een olijf bevat volgens het Voedingscentrum maar 2(!) calorieën per stuk. Dus kom maar op met die olijven. 

#16. Garnalen
Heerlijk om na het avondeten te snacken of op een borrel weg te werken. Met een theelepeltje sweet chilisaus en 8 garnalen blijf je prima onder die 100 calorieën.

#17. Pinda’s en cranberries
Een gouden combi: mix 1 eetlepel met 2 eetlepels gedroogde cranberries en je hebt een prima zoute mix. 

♥ Fruit en groente tussendoortjes

#18. Blauwe bessen
Van blauwe bessen kun je ruim 150 gram eten en toch onder die 100 calorieën blijven. En nog meer voordelen: de bes bevat weinig calorieën, maar veel vezels, vitamine C en K.

#19. Frambozen
Frambozen kunnen zeker geen kwaad én zijn ook nog eens superlekker. Je kan ze natuurlijk ook met Griekse yoghurt eten, zonder over de 100 calorieën te gaan.

#20. Druiven
Lucky us! We mogen één tros druiven (125 gram) eten, en zelfs dan zitten we nog onder de 100 calorieën. 

#21. Wortels & humus
Een gouden combinatie, maar waak er wel voor dat je niet die hele zak miniwortels leeg eet. Met 10 miniwortels en twee eetlepels humus zit je goed.

#22. Komkommer
Als je iets zoekt waar je eindeloos van kan eten, dan is de komkommer je beste vriend. Om aan die 100 calorieën te komen, kan je er een stuk of tien eten. Of je het wilt, is wat anders;).

#23. Avocado
Niet alleen bevat een avocado veel gezonde vetten, ook is deze groene favoriet rijk aan vezels. Helaas mag je wel maar een halve avocado eten om onder de 100 calorieën te blijven. Gooi er een beetje citroensap overheen en smullen maar. 

Bron: metronieuws.nl, happyhealthy.nl | Beeld: iStock

Must reads 👀