Lifestyle

Met deze tips vind je de mooiste pareltjes in kringloopwinkels

Kringloopwinkels worden steeds populairder. Logisch, want je kan er de mooiste pareltjes vinden voor een prikkie. Heb je geen idee hoe en zie jij alleen maar troep in kringloopwinkels? No worries, want met deze tips ga jij de mooiste pareltjes vinden! 

Tip 1: neem de tijd
Het heeft geen nut om om maar voor een half uurtje naar binnen te lopen. Dan ga je echt geen pareltjes vinden. Neem dus echt de tijd en plan een middag om een kringloopwinkel bij jou in de buurt te bezoeken. Neem ook de tijd in de kringloopwinkel. Ga niet overal als een speer doorheen, maar bekijk juist alles goed.

Tip 2: vergeet de troep
Er ligt inderdaad genoeg troep in een kringloopwinkel, maar probeer daar doorheen te kijken. Maar als je iets langer verder kijkt vind je vanzelf je pareltjes. 

via GIPHY

Tip 3: ga niet op zoek naar iets
Heb je een mooie blouse op je wishlist staan of een Levi’s jeans? Ga er niet vanuit dat het er is en ga er niet naar op zoek. Het kan zo zijn dat je de items toevallig vindt en dan heb je je parel gevonden, maar als ze er niet zijn ga je alleen maar balen en vergeet je alle andere mooie items in de kringloopwinkel. 

Tip 4: pas de kleding
Heb je allemaal kleding gevonden? Leuk! Vergeet alleen niet om even langs de paskamers te gaan. Op de hanger ziet de kleding er misschien geweldig uit, maar in real life kan het echt een flop zijn of je ziet ineens dat er een vlek of gat in zit. 

via GIPHY

Tip 5: check de items
Check alle items goed voordat je ze gaat afrekenen. Let bij kleding er bijvoorbeeld op of er gaten of vlekken in zitten. Heb je een mooie vaas gezien of fotolijstje. Check dan of er geen barsten of flinke krassen op zitten. Zou zonde zijn als je daar thuis pas achterkomt. 

Tip 6: ga vaker
Was de eerste keer geen succes? Ga dan een paar weken later nog een keer langs. Er worden namelijk vaak genoeg nieuwe items aangevuld in de kringloopwinkels. Of breng een bezoekje aan een andere kringloopwinkel. Er zijn er namelijk genoeg! 😉

Beeld: iStock