Lifestyle

Uit onderzoek blijkt dat dit het beste tijdstip is om seks te hebben

Als je dacht dat alleen spannende standjes voor een goede hete sekspartij kunnen zorgen, dan heb je het mis. Voor een potje vrijen zou je geen agenda of klok nodig hebben, zou je denken. Maar uit onderzoek blijkt dat er een tijdstip is waarop het het beste moment is om onder de lakens te kruipen. Lees snel verder om te kijken wanneer het primetime is voor jou en je lover.

Nee, het is niet vroeg in de ochtend of juist ’s avonds nét voor het slapen: het beste moment om flink los te gaan is juist midden op de dag. Volgens experts is rond drie uur in de middag de allerbeste tijd om de vuren hoog op te laten gaan. 

Waarom 15:00 ‘s middags?
Je seksuele drang wordt grotendeels bepaald door je hormonen. Die sturen aan wanneer en hoeveel zin je hebt in seks. Dan is het fijn als je lover en jijzelf ook evenveel zin hebben op hetzelfde moment. Ook blijkt uit onderzoek dat rond drie uur mannen het meest hoge level oestrogeen in hun lijf hebben, daardoor zijn ze ook ‘emotioneel’ iets sterker aanwezig tijdens de seks.

Meer emoties, betere seks
Naast dat mannen emotioneler en sterker aanwezig zijn in de middag, zijn vrouwen ook aan de top van hun energie. In de middag bereikt namelijk het hormoon cortisol bij vrouwen het hoogste niveau. Dat zorgt dat ze alert zijn en veel energie hebben. We hebben vaak seks in de avond, nacht of ochtend. Dat is meer omdat het praktisch is. Maar misschien is het toch een keer de moeite waard om ‘s middags het bed in te duiken? Timing is everything. 

via GIPHY

Vroeg of laat
Toch blijft het ook zo dat mannen vooral in de ochtend zin hebben in een potje vuur tussen de lakens. Dit komt doordat ze in hun slaap testosteron produceren. Wij vrouwen hebben daarentegen vaker ’s avonds zin. Eigenlijk is daarom drie uur de perfecte middenweg.

Mooie voordelen
Wist je dat je niet alleen calorieën verbrand in de sportschool? Met een vurige vrijpartij verbrand je namelijk ook aardig wat calorieën. Daarnaast werkt seks perfect tegen stress. Ook is het bloeddrukverlagend en verlicht het je hoofdpijn. Redenen genoeg om morgenmiddag eens wat standjes met je lover uit te proberen. 😉

Bron: metronieuws.nl, mynd.nu | Beeld: Unsplash

Must reads 👀