Zoveel calorieën verbrand je tijdens de seks

Health door Floor J

Om calorieën te verbranden hoef je niet per se naar de sportschool. Een veel leuker alternatief is namelijk om met je lover het bed in te duiken. Want naast het feit dat het gewoon erg fijn en leuk is om te doen, het je bloedtoevoer beter maakt en je hart sterker, is seks ook nog een super goed voor de lijn. Vind je sporten stom? Seks je slank en bereken snel hoeveel calorieën jij met een potje rollebollen verbrandt.

Carlorieën verbranden
Wil je echt calorieën verbraden tijdens de seks? Zorg er dan wel voor dat je de actieve rol op je neemt, dan vliegen die calorietjes er nóg sneller af. Er bestaat zelfs een calorieën sekscalculator, waarmee je precies berekent hoeveel je verbrand.

Of het nu een wilde vrijpartij is waarbij je half in de kroonluchter hangt of het rustig love making is, alles is te berekenen. De berekening is gebaseerd op de MET-methode. Deze methode berekent hoeveel inspanning je nodig hebt voor een bepaalde fysieke handeling. Dit wordt vergeleken en in verhouding gezet met de hoeveelheid benodigde energie in rust. Zo is makkelijk te berekenen hoeveel calorieën er dus zijn verbrand. Probeer maar!
Hoe gebruik je de sekscalculator?
Het is gelukkig al heel simpel voor ons gemaakt. Het enige wat je hoeft te doen is je gewicht van jou en je partner invullen, de standjes die je hebt gedaan en hoe lang. Et voilá, het wordt voor je berekend.

Dus stel, jij weegt 65 kilo en je partner 82. Dan verbranden jullie bijvoorbeeld: 

  • Zoenen 10 minuten
  • Doen 15 minuten missionaris
  • Daarna 15 minuten de cowgirl
  • Vervolgens 10 minuten met je benen omhoog
  • 15 minuten staand (Topsport)
  • En tot slot nog 10 minuten doggy

Dan verbrand jij dus 208 en hij 254 calorieën. Dat is anderhalf blikje Coca Cola of bijna vier Oreo's. Winning! Het staat zelfs bijna gelijk aan vijf kilometer rennen. Maar hey, onder die dekens is toch veel leuker!? Probeer eens wat nieuwe standjes uit, wedden dat jullie nóg meer verbranden? 

via GIPHY

Naast calorieën vebranden is seks natuurlijk voor veel meer dingen goed:
♥ Hoofdpijn? Na een potje seks is dit verdwenen.
♥ Wist je dat tijdens een orgamse er hersencellen worden aangemaakt?
♥ Seks werkt perfect tegen stress. Al helemaal als je eerst dit spelletje speelt.
♥ Het liefdeshormoon oxytocine komt vrij waardoor je emotioneel bewustzijn hoger is.
♥ Seks zorgt ervoor dat het testosteron-gehalte omhoog knalt bij vrouwen. Dit zorgt voor verbeterde sportieve prestaties. 
♥ Seks werkt bloedrukverlagend.
♥  Na de seks voel je je goed.

Volgende keer dan toch maar een vrijpartij in plaats van dat uurtje naar de sportschool ;-).