Lifestyle

Dit gebeurt er met je lichaam wanneer je een tijd geen seks hebt gehad

Naast dat seks heel leuk is, is het ook nog eens erg goed voor je lichaam én mind. Misschien lig je dagelijks of wekelijks tussen de lakens of misschien heb je al wat 'panda-punten' verzameld en dus een tijdje geen seks meer gehad. Er gebeurt in ieder geval meer met lichaam dan je zou denken. Wij zetten het voor je op een rijtje.

#1. Je hebt meer stress
Het is een feit: seks helpt mensen stoom afblazen. Onderzoek toonde aan dat mensen die lang geen seks hebben gehad een hogere bloeddruk krijgen tijdens stressmomenten, dan mensen die laatst nog seks hebben gehad. Vooral als je gewend bent om te ontstressen door seks en het ineens niet meer hebt, kun je minder goed omgaan met stressvolle momenten.

#2. Je wordt sneller ziek
Het hebben van een stevige vrijpartij zo nu en dan geeft je immuunsysteem een flinke boost. Als je een tijdje geen seks hebt, gaat je immuunsysteem achteruit. Hierdoor heb je sneller kans op een griepje of kan je makkelijker een verkoudheid oplopen. Jij wilt toch ook niet hele dag met een snottebel rondlopen? Goed excuus dus om weer tussen de lakens te duiken (en je verbrandt ook nog een aardig wat calorieën).

#3. Je wordt minder snel hitsig 
Het regelmatig hebben van seks zorgt voor goed onderhoud van de intieme delen. Hoe vaker je het doet, hoe sneller je nat wordt. Sta je al een tijdje droog? Dan kan dat als gevolg hebben dat je de eerstvolgende keer wat langer nodig hebt om op gang te komen. Je volgende bedpartner mag dus wat extra moeite doen met spannende standjes ;-).

via GIPHY

#4. Je libido wordt lager
Waarschijnlijk mis je seks de eerste weken, maar na een tijdje verdwijnt de drang om (veel) seks te hebben en heb je er waarschijnlijk minder behoefte aan. Je hoeft niet in paniek te raken, want deze reactie van je lichaam is totaal niet vreemd.

#5. Nee, je wordt niet 'strakker down under
Het verhaal dat je strakker wordt beneden door minder seks te hebben, is een mythe. Hoe smal of strak je daar bent, hangt niet af van je aantal sekspartners of het aantal keer dat je seks hebt. Je maagdenvlies komt helaas niet opeens weer terug. Wel kan het zo zijn dat je tijdens de eerste vrijpartij sinds lange tijd wat meer gespannen bent, waardoor het wat strakker kan aanvoelen ten opzichte van de eerste keer.

Bron: womenshealthmag.com | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved