7 dingen die niemand je vertelt over het verliezen van je maagdelijkheid

Lifestyle door Rochèll

De eerste keer seks is voor vrouwen vaak héél speciaal en best wel een dingetje. Je staat namelijk op het punt om je maagdelijkheid te verliezen. We roepen dat allemaal wel, maar eigenlijk weten veel meiden helemaal niet wat het betekent: je maagdelijkheid verliezen. Dit zijn een aantal dingen waar niemand het over heeft.

1. Je kunt altijd nog van gedachten veranderen
Jullie liggen samen onder de dekens en je voelt dat het er bijna aan zit te komen. Je gaat bijna seks hebben. Heel even denk je erover na en dan besef je je opeens dat je het eigenlijk nog helemaal niet wilt. Wat nu?! Heel simpel: doe het niet. Je kunt altijd nog van gedachten veranderen, zelfs als jullie al bijna op het punt staan. Het is jouw lichaam en je moet er mee doen wat je wilt, wanneer je dat wilt.

2. Het boeit eigenlijk niemand wat als je nog maagd bent
Het lijkt alsof iedereen je voor gaat en je hebt het gevoel dat je enorm achterloopt. Maar eigenlijk boeit het uiteindelijk he-le-maal niemand of jij al een keer seks hebt gehad of niet. En denk er zelf eens bij na: is het nou echt zo belangrijk? Je moet in ieder geval nooit seks hebben om erbij te horen, want dat is echt niet oké.

3. Je maagdenvlies gaat niet kapot
Het maagdenvlies is een soort van weefsel dat rond de ingang van de vagina zit. Veel meiden geloven dat je maagdenvlies scheurt op het moment dat je voor het eerst seks hebt en dat dat ook de reden is voor bloedverlies. Maar je maagdenvlies scheurt niet per se wanneer je seks hebt. Het kan zelfs al een keer gescheurd zijn door bijvoorbeeld fietsen of andere lichamelijke beweging. Een groot deel van de vrouwen verliest tijdens de eerste keer seks ook geen bloed, doordat hun maagdenvlies soepel is.

4. Maar het kan wel een beetje pijn doen
Voordat je seks gaat hebben is het belangrijk dat je voorspel hebt gehad. Ben je niet opgewonden en dus nog droog down under? Dan kan seks inderdaad wat pijn doen. Zorg er dus voor dat jullie het rustig aandoen. Het is helemaal niet gek hoor als het de eerste keer niet gelijk lukt. Je bent niet de enige.
5. Je maagdelijkheid is geen cadeau
Seks is geen cadeautje, dus doe het niet om iemand anders te pleasen. Soms kom je een beetje op zo’n moment waarop je aanvoelt dat er meer van je wordt verwacht. Voel dan niet de druk om ook daadwerkelijk seks te moeten hebben. Heb pas seks wanneer je er zelf 100% achter staat, want alleen dan zul je het als wat goeds ervaren.

6. Je moet veel plannen voordat je je maagdelijkheid verliest
Met plannen bedoelen we niet dat je een dag vast moet prikken in je agenda, maar het is wel nodig om aan wat belangrijke punten te denken. Zorg ervoor dat je anticonceptie gebruikt. Ga bijvoorbeeld aan de pil en neem de pil zo regelmatig mogelijk in, want dan ben je een stuk beter beschermd. Daarnaast is het verstandig om condooms te hebben. Gewoon ter voorbereiding. Stel je voor dat het grote moment ooit aanbreekt. Je wilt natuurlijk geen eventuele soa’s overhouden aan je ontmaagding.

P.S. Er zijn naast de pil nog veel meer soorten anticonceptie. Benieuwd welke het beste bij jou past? Lees dan dit artikel.

7. Je vindt het waarschijnlijk een grote tegenvaller
Laten we hier maar gewoon duidelijk in zijn: we verwachten te veel van onze eerste keer seks. Natuurlijk is het een speciaal moment, maar het is echt niet zo dat je na de daad een heel ander mens bent. In films ziet het er bijvoorbeeld ook vaak veel bijzonderder uit dan het daadwerkelijk is. Waarschijnlijk lig je op bed met de gedachte: was dit dan alles? Serieus? Vooral tijdens je eerste keer kan seks tegenvallen. Maar maak je geen zorgen: dat komt gewoon door de gezonde spanning.