Lifestyle

5 podcasts voor de échte reisliefhebbers

Of je nou op zoek bent naar een soloreis, een buitenlandse carrière of een onvergetelijke vakantie? Bij deze podcasts vind je het allemaal. Weet je niet zeker welke bezienswaardigheden je écht gezien moet hebben? Dan is een reispodcast alles wat je nodig hebt. Wij hebben vijf reispodcasts voor je verzameld waardoor je gelijk je koffers wilt pakken en in het vliegtuig wilt stappen.

#1. Zero to Travel podcast
Zero to Travel is een podcast die vol zit met spannende bestemmingen en avontuurlijke reisverhalen. Het is een podcast die je helpt om weg te gaan en om weg te blijven. De podcast biedt tips en ideeën om je te helpen met het zoeken naar werk in het buitenland, hoe je het beste kan reizen met een beperkt budget en de beste manier om een digital nomad te worden. (Pssst: een digital nomad reist eigenlijk het hele jaar, omdat hij alleen een laptop en internetverbinding nodigt heeft om te werken en dus overal op de wereld kan werken).

via GIPHY

#2. Amateur Traveler podcast
Wil je alleen maar meer en meer reizen? Dan is de podcast Amateur Traveler echt iets voor jou. Deze podcast moet je meer zien als een reiscoach die je helpt met het uitzoeken van bestemmingen en hoe je daar het beste rond kan komen. Een aantal afleveringen zijn speciaal gericht op Chili, Wit-Rusland, Albuquerque en Napa.

#3. Travel with Rick Steves podcast
Als je op zoek bent naar de plekken die je gezien moet hebben, kun je met Rick Steves naar Travel luisteren. Misschien kennen jullie wel de reisboeken van Rick Steves, maar hij deelt nu ook zijn reiservaringen via een podcast. Wil je meer weten over reizen in Europa en welke landen echt op je bucketlist moeten staan, waar de leukste restaurants zitten en hoe je een land écht ervaart als een local dan is dit absoluut een podcast die je moet luisteren. 

#4.The Budget-Minded Traveler podcast
In je eentje op reis als vrouw is helemaal een ding nu. The Budget-Minded Traveler podcast is specifiek gericht op de solo-reizende vrouw. Als je alleen reist, ontmoet je zoveel mensen en plekken en ontdek je een andere kant van jezelf. En naast de podcast kan je op de site ook een blog lezen over solo reizen en online cursussen volgen. Zo ga je helemaal goed voorbereid op reis. 

#5. As Told bij Nomads podcast
In de podcast As Told By Nomads interviewt Tayo Rockson verschillende mensen die heel veel van de wereld hebben gezien. Zo leer je over verschillende culturen die de reizigers hebben meegemaakt. Zo krijg je kennis over allemaal verschillende culturen.

Beluister je liever het laatste nieuws? Probeer dan Blendle Premium gratis!

Bron: insider.com | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook