Lifestyle

Deze 13 dingen zou je echt eens alleen moeten doen als twintiger

Heb jij een bucketlist? Van reizen met je bff tot een stedentripje met je lover naar Parijs. Grote kans dat die bucketlist steeds langer wordt en het is daarom tijd om daar verandering in te brengen en iets af te strepen. Je hoeft namelijk echt niet alle activiteiten met iemand samen te doen, want er zijn genoeg dingen om in je eentje te doen. Sterker nog, deze 13 dingen zou je echt eens alleen moeten doen rond je twintigste.

1. Volg een cursus of traineeship
Of je nou nog studeert of al aan het werk bent, het is nooit te laat om nog iets te leren. Sleep jezelf daarom van de bank en schrijf je in voor een cursus of volg een traineeship. Wellicht helpt het je later ook nog eens bij je carrière.

2. Bezoek een ander land in je uppie
Staat een bezoekje aan de Big Apple al jaren op je bucketlist, maar hebben je beste vriendinnen geen geld om deze reis te maken? Ga dan gewoon alleen! Klinkt misschien super spannend, met het is juist hartstikke goed om iets in je eentje te doen. Enneh, groot voordeel: je kunt precies doen wat jíj leuk vindt. Mocht je New York iets te spannend vinden, kun je ook eens beginnen met een stad in Nederland in je eentje bezoeken.

3. Ga naar een demonstratie voor iets waar jij écht achter staat
Ook hier geldt: wacht niet op een vriendin die met je meegaat. Uiteindelijk ben je daar echt niet alleen, want er zijn honderden mensen die hetzelfde denken over iets waar jij je voor gaat inzetten.

4. Bezoek een museum of expositie
Is die ene tentoonstelling nog maar twee dagen te zien en wil er niemand met je mee? Ga gewoon alleen! Mensen kijken je echt niet raar aan als jij in je eentje een museum bezoekt, het is juist heerlijk rustgevend om in je eentje zoiets te doen.

5. Vind een sport die je écht leuk vindt
Je sleept jezelf al jaren naar de sportschool, maar eigenlijk vind je er helemaal niets aan. Je motivatie is ver te zoeken, net als die bikinibody. Zeg daarom nu je abonnement op en ga op zoek naar een sport die je écht leuk vindt. Probeer eens een lesje yoga of ga kijken bij een hockeyteam. Wie weet ontdekt je nog verborgen talenten ;-).

6. Leer je eigen 'signature' cocktail maken
Wellicht stond je vroeger bekend om de persoon die de 'te veel te sterke cocktails' maakte, zodat iedereen na één drankje al onder tafel lag. Zonde, want cocktails zijn júist zo lekker. Ga daarom eens op onder zoek uit en doe je best om een signature cocktail te creëren waar iedereen dol op is.

alleen doen twintiger

7. Koop dat dure item dat echt iets aan garderobe toevoegt
Of het nou een nette zwarte blazer is die altijd van pas komt of die tijdloze (maar iets te dure) enkellaarsjes, soms mag je best eens investeren in een mooi fashionitem. Nu bedoelen we niet dat je gelijk die peperdure designertas moet aanschaffen, maar als je al jaren een bepaald kledingstuk wilt kopen dat je outfits zóveel beter maakt én je hebt het geld dan is dit het moment om het te kopen.

8. Leer een nieuwe taal
We spreken waarschijnlijk allemaal Nederlands en Engels, maar het is natuurlijk helemaal niet verkeerd om (nog) een ander woordje over de grens te spreken. Wat dacht je van Spaans, Duits of Frans? Hoe jonger je bent, hoe makkelijker het is om een nieuwe taal te leren, dus grijp die kans!

9. Ga alleen op een langere reis
Staat een lange reis al sinds je klein bent hoog op je bucketlist en heb je binnenkort een tussenjaar? Nou, waar wacht je nog op? Plannen die reis! Voor je het weet heb je een serieuze baan en is het een stuk lastiger om voor langere tijd op reis te gaan. 

10. Ga alleen naar de film
Een bezoekje aan de bioscoop doe je meestal samen met je lover, vriendinnen of je ouders, maar waar eigenlijk niet alleen? Is er een film waar jij je lover niet mee naartoe krijgt, maar wel heel graag wilt zien? Ga dan gewoon alleen. Niemand kijkt je raar aan als jij alleen met een bak popcorn op een stoel neerploft. Enneh, die bak popcorn is lekker voor jezelf!

11. Bezoek een lezing
Een avondje niks gepland, maar wel zin om de deur uit te gaan? Kijk dan eens of er een lezing bij jou in de buurt plaatsvindt over een onderwerp dat jou interesseert. Vaak zijn lezingen of TEDtalks erg inspirerend en steek je er altijd wat van op. 

12. Ga alleen uit eten
Dit klinkt misschien erg spannend, maar waarom ook niet? Het schijnt wanneer je geen afleiding hebt je het meest geniet van je eten en dat is toch belangrijk als je zoveel geld voor een diner betaalt. Durf je dit niet? Ga dan eens alleen op een terras zitten. Pak een (studie)boek of tijdschrift en geniet lekker in je eentje van de zon en een goede bak koffie.

13. Leer je eigen 'signature' gerecht maken
Naast cocktails is het natuurlijk minstens zo belangrijk dat je één gerecht écht goed kunt maken. Een eitje bakken kunnen we inmiddels wel, nu is het tijd om een gerecht te ontwikkelen dat jouw specialiteit wordt en waar mensen maar naar blijven vragen hoe je dit toch doet.

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved