Lifestyle

Weg met de stress: 5 tips om relaxed te worden én te blijven

Piep. Bliep. Ping. Waar je ook gaat, je telefoon blijft binnen handbereik en je hebt geen seconde rust. Je kan het ook niet laten om even te kijken wat voor berichtje je hebt binnen gekregen. Een appje hier, mailtje daar, belletje van je zus.. Het voelt alsof je geen moment meer rust kan nemen. Hoe houd je het hoofd wat koeler? De volgende tips helpen je relaxed te worden én te blijven. 

Tegenwoordig is iedereen druk, druk, druk en vliegt de tijd voorbij. Dat iedereen dus weleens gestrest is, is geen nieuws meer. Maar als je de drukte soms ook even opzij kan zetten en er wat relaxter mee kan omgaan, zou dat erg fijn zijn. Soms lijkt het alsof we in een drukke bubbel leven waar we niet meer uitkunnen. Herkenbaar? Wij hebben daarom 5 tips voor je op een rijtje gezet zodat jij weer zen kan worden.

#1. Neem de tijd
Altijd maar aan het stressen omdat je het gevoel hebt dat je te kort tijd hebt? Plan je bezigheden wat ruimer in. Het is namelijk heel stressvol als je met iets bezig bent en ondertussen de hele tijd op de klok moet kijken. En in stress werken duurt eigenlijk alleen maar langer. Neem daarom bijvoorbeeld voor iedere to do een kwartiertje extra tijd. Je zal zien dat dit een heel stuk helpt om meer rust in je doen en laten te krijgen.

#2. Doe je telefoon uit
Ook al is het misschien niet het makkelijkste, maar zet voor eventjes je telefoon uit. Hoe leuk sommige berichtjes ook zijn, je raakt er wel afgeleid door met waar je mee bezig bent. Je bent in je hoofd met hele anderen dingen bezig, je zult zien als je je telefoon even uitdoet je opeens veel meer rust in je hoofd krijgt. 

via GIPHY

#3. Ga lekker bewegen
Je hoort het misschien niet graag, maar wat echt goed helpt tegen stress is sporten. Door te sporten maak je het stofje endorfine aan, endorfine is een gelukshormoon. Daarnaast zorgt een rondje buiten rennen er ook voor dat je je hoofd lekker leegmaakt. Ben je niet zo van het hardlopen? Je kan ook een rondje gaan fietsen of samen met je bestie naar de sportschool, zo motiveer je elkaar.

#4. Doe één ding tegelijk
Ben je bezig met je schoolopdracht, kijk je tussendoor toch nog even of die bikini alweer op voorraad is bij de H&M. Sta je net te koken, ga je toch nog even snel een wasje draaien. Maar eigenlijk is het toch veel lekkerder om eerst het ene af te maken en dan aan het andere te beginnen? Zo zorgt je voor meer rust in je hoofd in plaats van dat je met meerdere dingen tegelijk bezig bent. 

#5. Stop met zorgen maken en klagen
Van klagen word je eigenlijk alleen maar ongelukkig. Focus je juist op de dingen waar je controle over hebt en maak je niet druk over dingen die je toch niet kan veranderen. En wat piekeren betreft: iets is meestal net zo goed of slecht als jij zelf denkt.

#6. Take a moment for yourself
Vind iets waar jij je rust in kan vinden. Laat je bijvoorbeeld helemaal meeslepen in een thrillerboek of doe een keer mee aan een yogales bij de sportschool. Het is heel belangrijk om soms helemaal even voor jezelf te kiezen en je te ontspannen. Plan daarom elke week een momentje me-time in en dan zal je al snel merken dat je meer relaxed wordt. 

Tijd voor wat ontspanning? Probeer Blendle Premium gratis!

Bron: mynd.nl, psychologiemagazine.nl | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook