Health

Met deze 13 tips slaap jij als een (Doorn)roosje

We maken ons er allemaal wel eens schuldig aan: een schoonheidsslaapje in de middag. Wist je dat zo een powernap daadwerkelijk goed is voor je schoonheid? Genoeg rust en slaap is namelijk super bevorderend voor onder andere je huid. En dan hebben we het nog niet eens over de kringen onder je ogen. Toch is het maar lastig om af en toe zo een schoonheidsslaapje te doen, want stress en drukte zorgen ervoor dat je het maar lastig vindt om je lichaam rustig te geven. Met deze dertien tips slaap jij als een (Doorn)roosje.

#1. Drink geen koffie, cafeïnehoudende thee of energiedranken (suikerbommen). Deze dranken geven je natuurlijk veel energie en dat is precies wat je níet nodig hebt als je je ogen wil sluiten.

#2. Schakel je telefoon, computer of andere apparaten uit. Het liefst een uur van tevoren al. Van al die prikkels die je binnenkrijgt blijft je brein maar ratelen.

#3. Maak je kamer zo donker mogelijk, zo krijgt je brein het idee dat het nacht is en lukt het je wellicht beter om in slaap te vallen.

#4. Duik voor je schoonheidsslaapje nog even in een warm bad en doe hier een scheutje lavendelolie in. Van lavendel word je super zen en de geur maakt je een beetje slaperig.

via GIPHY

#5. Onze favoriete tijd is theetijd! Schenk voor jezelf een groot glas kamille thee in. Kamille heeft een rustgevende werking.

#6. Wanneer je geen thee-liefhebber bent (hoe dan?), dan is een glas warme melk met een beetje anijs ook een super rustgevend drankje.

#7. Gebruik witte ruis om in slaap te komen. Witte ruis is een geluid dat je helpt om in slaap te vallen. Het neutraliseert alle geluiden in je omgeving en klinkt eigenlijk mega saai, maar dat is precies wat je brein nodig heeft als het in standje rust moet komen.

#8. Pak je favoriete boek of tijdschrift erbij. Na een tijdje lezen doezel je vanzelf weg. Ben je niet iemand die graag leest? Probeer dan een van deze chicklit luisterboeken.

#9. Wanneer je je bed induiken iets te veel moeite vindt midden op de dag, maar gewoon even je ogen wil sluiten in de woonkamer op de bank, dan is een oogmasker een top idee. Op deze manier heb je je pikdonkere kamer niet nodig.
Vrouw in bed doet schoonheidsslaapje
#10. Gebruik beddengoed mist spray. Koop een spray van je favoriete rustgevende geur en sprayen maar. 

#11. Probeer eens verschillende ontspanningsoefeningen. Wanneer je de juiste ademhaling aanneemt, voel je langzamerhand je hele lichaam ontspannen en beland je voordat je het weet in dromenland.

#12. Trek comfortabele kleding aan of nog beter: helemaal geen kleding. Naakt slapen is supergoed voor je. Waarom dat zo is? Dat lees je hier.

#13. Naast ontspanningsoefeningen kun je ook wat yoga-moves proberen. Voor deze rustgevende yoga-oefeningen hoef je geen yogi te zijn en je doet ze ook nog eens in bed. Win-win! Bekijk de volgende YouTube-video voor de hele makkelijke en relaxende oefeningen.

Bron: dokterdokter.nl, ootdmagazine.com | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved