Health

Last van stress? Probeer deze 3 fijne en makkelijke ontspanningsoefeningen

Door alle heisa van het dagelijks leven is het zo nu en dan fijn om even te relaxen. Maar hoe vind je tussen al deze drukte door een momentje voor jezelf? Gelukkig bestaan er ontspanningsoefeningen en hoef je voor een beetje zen geen hele dag vrij te nemen of meteen een hele dag te boeken bij een spa. Met deze ontspanningsoefeningen laat je al je stress los en voel je je supersnel superrelaxed. Lees snel verder en ontdek de beste en makkelijkste ontspanningsoefeningen die jij zonder moeite in je planning schuift.

Ontspanningsoefeningen zijn enorm nuttig in verschillende situaties, bijvoorbeeld als je last hebt van stress of slapeloosheid is het mogelijk dat ontspanningsoefeningen deze problemen verhelpen. Het fijne aan ontspanningsoefeningen is dat het mogelijk is de ontspanningsoefeningen op ieder moment van de dag uit te voeren. Achter je bureau, in de trein of in de bibliotheek, het maakt niet uit waar. 
And breath logo
Er zijn ontzettend veel verschillende ontspanningsoefeningen en om het jou een stukje gemakkelijker te maken, heeft Girlscene drie fijne en makkelijke ontspanningsoefeningen opgezocht die je altijd en overal even uitvoert. 

Ontspanningsoefening 1
Geef jezelf een mini gezichtsmassage door met je vingertoppen over je wenkbrauwen wrijven met een strijkende beweging. Druk hierbij stevig van je voorhoofd naar je achterhoofd. Op deze manier wrijf je je spanning los. Als laatst wrijf je zacht vanaf je neusbruggen rond je ogen. 

Ontspanningsoefening 2
Bij deze ontspanningsoefening ga je eerst je hele lichaam aanspannen en daarna ontspannen. Dit is een van de ontspanningsoefeningen die goed is voor mensen die de spanning daadwerkelijk vasthouden in hun lichaam:

- Ga ontspannen zitten op een stoel en laat je armen en benen losjes langs je lichaam hangen. Bal als volgt je vuisten en span al je spieren in je onder- en bovenlichaam aan. Maak je spieren zo hard mogelijk en houd dit even vast. Ontspan daarna je hele lichaam weer.

- Span daarna je de spieren in je gezicht aan. Knijp je mond, lippen, ogen, neus en kaken samen, houd dit even vast en laat daarna je hele gezicht ontspannen. 

- Nu gaan we door naar het laatste onderdeel van je lichaam, je schouders en je buik. Breng je schouders naar elkaar toe, span je buik aan en steek je borst vooruit als je dit doet. Als laatst haal je je schouders op en span je ze nog eens stevig aan en laat ze dan lekker zakken. 

Ontspanningsoefening 3
Als je gespannen bent voel je die spanning waarschijnlijk zitten rond je nek en hoofd. Alles voelt stijf en alsof het allemaal in de knoop zit. De volgende oefening helpt mogelijk je spieren te versoepelen en je van de spanning te verlossen:

Leg een hand in je nek tegen de onderkant van je schedel en leg je andere hand op je voorhoofd.
Leg je ene hand in je nek, tegen de onderkant van de schedel. Met beide handen 'til' je je hoofd op, waardoor je de druk op je nekspieren vermindert. Let hierbij goed op je ademhaling en adem goed vanuit je buik. Doe dit voor ongeveer vijf minuten voor het juiste effect. Of doe het net zo lang als je hier natuurlijk van geniet.

Al deze ontspanningsoefeningen voer je iedere dag net zo vaak uit als je wil. Het maakt dan ook niet uit of je deze ontspanningsoefeningen in de ochtend, middag of avond uitvoert. 
Vrouw ligt op de grond met hond na ontspanningsoefeningenZo maak je je ontspanningsoefeningen helemaal af
Zo zie je maar weer dat je voor ontspanningsoefeningen helemaal geen yoga-mat nodig hebt en diverse ontspanningsoefeningen overal even doet. Dit zijn nog lang niet alle ontspanningsoefeningen en zo is er gelukkig voor ieder wat wils. Niet alle ontspanningsoefeningen vind je misschien fijn of toch een beetje ongemakkelijk in een openbare plek. Wanneer je vele ontspanningsoefeningen geprobeerd hebt, vind je er vast een die bij je past. Weet je wat ook lekker is tijdens het uitvoeren van de ontspanningsoefeningen? Geurkaarsen aansteken. Verschillende geurkaarsen helpen je om tijdens de ontspanningsoefeningen helemaal zen te worden. Probeer de volgende geuren in de vorm van een geurkaars voor in je woning, zo maak je van je eigen woning een zen paleisje:

♥ Lavendel
♥ Roos
♥ Vetiver
♥ Bergamot
♥ Romeinse kamille 
♥ Wierook Sandelhout
♥ Ylang ylang
♥ Sinaasappel

Bron: wijzijnmind.nl, sochicken.nl, healthline.com | Beeld: iStock, Unsplash

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook