Lifestyle

Liefdesverdriet: mis je diegene of mis je het samenzijn?

Wanneer een relatie eindigt of het vanuit jouw kant kwam of niet, het is en blijft een moeilijke periode. Ondanks dat het wel jouw keuze was, heb je het er misschien enorm moeilijk mee gehad om de knoop door te hakken. Het houden van was er, maar het ging gewoon niet meer. En hoe kwam dat? Je weet het niet. Je blijft maar aan je ex-liefde denken, want je mist het zo. Nu moet je goed achter je oren krabben, want mis je diegene of mis je het samenzijn?

Je mist 'iets' nu je alleen bent
Wanneer je net een break-up achter de rug hebt, ervaar je vaak een leegte. De tijd die je normaal gesproken met je lover spendeerde, zijn er nu een hoop open gaten in je planning. Doordat je nu zeeën van tijd hebt, denk je continu aan jullie tijd samen en alle dingen die jullie deden. Mis je de dingen die je met je ex-lover deed of mis je het bezig zijn? In de meeste situaties is het dit tweede. Ga op stap, bel je vriendinnen of ga sporten. Vaak realiseer je dat je je ex helemaal niet nodig hebt om plezier te maken of verhalen mee te delen. 

Je mist wie je wil dat hij/zij was
Misschien spookten deze gedachtes vaker door je hoofd tijdens je relatie. Denkend aan de momenten hoe het vroeger was en waarom hij/zij niet meer zo lief, empathisch en sociaal is als vroeger. Niet meer zo hartstochtelijk en grappig. Naarmate de relatie vorderde werd alles gewoon minder, maar toch hield je vast aan herinneringen. Je weet namelijk hoe je lover op momenten wél was. Als je nu terugdenkt aan je relatie, realiseer je dat je een hele hoop negativiteit door de vingers zag of gewoon negeerde. Je wachtte en wachtte, maar het werd niet meer zoals toen. Je hield je vast aan de kleine mooie momenten en je hield hoop, maar kwam de oude hartstochtelijke lieve lover terug?

via GIPHY

Je mist hem niet meer als je erkent dat hij er nooit is geweest
Je beseft dat je je ex-lover niet nodig hebt, wanneer je je realiseert dat hij/zij er eigenlijk de laatste maanden toch al niet meer voor je was. Natuurlijk moet je je relatie niet zien als een vervelende periode uit je leven, want hoe je het went of keert, jullie hebben ook mooie momenten beleefd. Helaas namen de slechtere momenten het over en liep het stuk. Wanneer je inziet dat alles van jouw kant moest komen, je je eigen leven verloor in dat van hem en je je vriendinnen daardoor minder zag, gaat er hopelijk een belletje rinkelen. Hield je niet veel te lang vast en koos je voor veilig in plaats van verstandig?

Het gevoel van iemand missen kan ook heel ergens anders vandaan komen. Misschien heb je een slechte band met je familie of heb je problemen in je vriendengroep? Wanneer je deze problemen oplost, merk je wellicht dat je helemaal geen behoefte meer hebt aan je ex en dat die leegte is verdwenen. Achteraf ontdek je vaak dat je sterk genoeg bent om een happy single te zijn en realiseer je wat je echt wil in een relatie.
Koppel op het strand
Bron: thoughtcatalog.com, indepentend.co.uk | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook