Lifestyle

Woedend na een break-up? Dit is hoe je ermee omgaat

Je bent verliefd, hij is verliefd... Tenminste, dat denk je. Tot het moment dat je de woorden 'we moeten even praten' hoort. De angst dat je vriendje jullie relatie niet meer ziet zitten is altijd wel wat aanwezig, maar opeens wordt het werkelijkheid. Je wereld stort voor je gevoel in en je wordt ontzettend kwaad. Maar die woede zorgt er echt niet voor dat het weer goed komt tussen jullie. Die negativiteit kun je dus maar beter zien te verliezen. Dit is hoe je met je boosheid omgaat na een break-up.

1. Denk na voordat je wat zegt
Het is totaal begrijpelijk dat je het moeilijk vindt om je woede te beheersen, zeker wanneer je een hele goede reden hebt om boos te zijn. Maar toch is het belangrijk dat je nadenkt voordat je alles eruit gooit. In the heat of the moment zeg je namelijk vaak dingen waar je later spijt van krijgt. Hap dus niet met een of andere ondoordachte opmerking, maar trek je liever even terug om af te koelen.

2. Ga even bewegen
Lichamelijke beweging kan ervoor zorgen dat je stress vermindert en dat is zeker niet onbelangrijk. Als je al aan voelt komen dat je binnen no time uit je slof kunt schieten, trek je dan terug en doe wat lichamelijke beweging. Ga bijvoorbeeld even naar buiten om te hardlopen of vind iets anders wat voor jou werkt. Misschien kun je je hoofd helemaal leegmaken door te kickboxen, of is yoga juist beter voor je?

3. Herken je boosheid
Iedereen heeft zo zijn eigen manieren waarop ze boosheid uiten. De een maakt vuisten en weer een ander gaat enorm trillen. Als je merkt dat de boosheid toeslaat, probeer dan je ademhaling onder controle te krijgen. Adem drie seconden lang diep in en adem vervolgens rustig weer uit. Als je er niet achter kunt komen wat je kenmerken zijn als je boos wordt, vraag het dan eens aan familie of vrienden. Waarschijnlijk weten zij het wel.
uitmaken ruzie woede 4. Praten, praten, praten
Niks is belangrijker dan praten over je gevoelens. Alle opgekropte emoties kunnen zich uiten in woede, maar probeer dat voor te zijn. Ga naar je bff voor hulp, of praat met iemand anders die je vertrouwt. Waarschijnlijk kunnen zij je goed advies geven. 

5. Sta erboven
Natuurlijk kun je niet woedend worden wanneer hij het uitmaakt omdat hij gewoon niet meer verliefd is. Het is niet leuk, maar uiteindelijk is hij wel eerlijk tegen je en moet je dat waarderen. Maar is hij vreemdgegaan en is dat de reden van je break up? Dan kook je waarschijnlijk van woede. Maar eigenlijk moet je je best doen om er boven te staan. Dat hij is vreemdgegaan is ontzettend dom en heel triest, maar probeer in plaats van hem uit te schelden rustig met de situatie om te gaan. Iemand die zulke dingen doet, daar moet je geen woorden aan vuil maken. 

6. Schrijf het op
Het klinkt misschien belachelijk, maar je gevoelens op papier zetten kan voor veel opluchting zorgen. Waarschijnlijk zijn er genoeg dingen die je tegen hem wilt zeggen, maar het is verstandig om eerst al je gedachtes op te schrijven. Schrijf dus op wat je voelt en lees het een paar keer over. Bepaal wat je echt tegen hem wilt zeggen en schrijf dit ook voor jezelf op. Waarschijnlijk ga je zo een stuk verstandiger met de situatie om en zeg je geen dingen waar je later spijt van krijgt.

7. Trap hem niet de grond in
Je bent boos en dat is oké, maar trap hem niet opeens volledig de grond in. Hij is en blijft een jongen waar je ooit verliefd op bent geweest - of misschien nog verliefd op bent - dus het is niet eerlijk om hem in een slecht daglicht te zetten. Ga geen geheimen of roddels over hem verspreiden, want uiteindelijk zul je hier spijt van krijgen. Wees volwassen en probeer goed met de situatie om te gaan. Laat hem achter en focus je op je eigen leven. 

Bron: realsimple.com, yourtango.com, toughtcatalog.com | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook