Lifestyle

Breaking news: dankzij jouw BFF leef je langer

Met je vriendinnen is het altijd dolle pret en je zou niet weten wat je zonder hen moet. In het weekend komt de bende weer bij elkaar om gezellig samen te keuvelen. We voelen ons allemaal beter met vriendinnen om ons heen, maar waarschijnlijk wist je niet dat het zó goed is voor je. Uit onderzoek blijkt namelijk dat je langer leeft door vriendinnen van vroeger. 

Op de basisschool had je een hartsvriendin met wie je lief en leed deelde. Samen op de schommel, zandtaartjes maken en spelen in bouwhoek. Jullie hadden de grootste pret samen en op woensdagmiddag gingen jullie standaard bij elkaar spelen. Wij kunnen jullie vertellen dat allemaal niet voor niks is geweest, want door deze basisschoolpret leef jij waarschijnlijk langer. 

bff langer levenChild Development heeft een onderzoek gepubliceerd waaruit blijkt dat vriendinnen van vroeger een grote rol spelen in je mentale gezondheid. Dit werd getest bij 170 vrouwen van 15, 16 en 25 jaar. Bij de mensen van 25 jaar viel op dat de personen die nog steeds een fantastische band hebben met een vriendin van vroeger, minder last hebben van sociale angst en depressieverschijnselen. Daarnaast waren ze zelfverzekerder, gezonder en gelukkiger. Volgens bio psychologen van University College London leven mensen langer die gelukkig zijn. Jouw dag kan nu al niet meer stuk.  

Een andere studie heeft ook bewezen dat vrouwen die vriendschap boven populariteit kiezen, hoger scoren op algemene gezondheid en geluk. Psycholoog Bill Chopik beweert dat vriendschap op latere leeftijd erg belangrijk is en dat deze band ook steeds hechter wordt. Kijk, daar heb je nog wat aan. 

Dus wat ga nu doen? Precies, jouw BFF van de basisschool even hartelijk bedanken voor jullie ijzersterke vriendschap. Dit soort banden moet je koesteren, zodat jullie nooit, maar dan ook nooit meer uit elkaar groeien. Als je wil weten of jouw BFF ook écht jouw beste vriendin is, dan moet je dit artikel lezen. De meeste situaties komen je waarschijnlijk erg bekend voor. 

Niet iedereen is gezegend met een hechte vriendengroep. Het is soms best lastig om vrienden te maken, maar gelukkig is Girlscene er om je te helpen. Lees dit artikel met tips om makkelijker vrienden te maken. 

Beeld: iStock | Bron: ergogenics.org, onlinelibrary.wiley.com, newsmonkey.be, intermediair.nl