Lifestyle

Met deze 3 simpele stappen weet je wat je echt wíl in een relatie

Daten is niet makkelijk, iemand vinden die je echt leuk vindt gebeurd ook niet zomaar en als het wél gebeurd is het meestal niet de juiste persoon voor je. Dat komt omdat je eigenlijk niet weet wat je zelf wil in een relatie. In plaats daarvan gaat een relatie die superleuk was uit elkaar, Herkenbaar? Dan hebben wij de oplossing voor jou! Met deze drie simpele stappen ontdek je wat je nou écht wil in een relatie.

1.Waar is het mis gegaan
Je vorige relatie verliep ook niet zo soepel en je hebt eigenlijk geen idee waardoor het komt. Door te kijken naar hoe je vorige relatie is gelopen zie je misschien een patroon dat je moet verbreken. Meestal komt een ‘break-up’ nooit van één kant en is het goed om af en toe naar jezelf te kijken. Niet weten wat je wil in een relatie is een van de grootste boosdoeners. Je vindt hem hartstikke leuk, maar weet niet wat je met deze relatie moet en je wilt hem ook niet kwetsen. Het is helemaal oké om kritisch te zijn over wie je wil daten, niet zomaar ‘ja’ zeggen als een jongen je mee uit vraagt. Als de relatie toch niet voor je werkt is het beter om het gelijk te zeggen in plaats van langer te wachten en erover te piekeren.

2. De nieuwe jij
Na elke break-up is het tijd voor iets nieuws, nieuwe kleding-items of een nieuw fris kapsel. Ook is het goed om te kijken naar wat voor persoonlijkheid je hebt voordat je aan een nieuw liefdesavontuur begint. Hierbij is zelfvertrouwen belangrijk, ook al is het uit, dat betekent niet dat je lelijk of saai bent. Jongens vinden zelfverzekerde meiden juist aantrekkelijk en je ‘toekomstige crush’ dus ook. Een manier om je zelfverzekerdheid een boost te geven is om een klein potje te maken met allemaal kleine post-it briefjes erin. Hier schrijf je iets positiefs op, wat je bijvoorbeeld mooi vindt aan jezelf of een leuk complimentje over je karakter. Dit klinkt misschien een beetje raar, maar door elke dag zo’n positief complimentje te lezen voel je je een stuk beter. Een nieuwe look, kapsel en een zelfverzekerde houding. Win-win situatie toch? Als je inspiratie zoekt voor het vinden van leuke items voor je nieuwe garderobe lees dan hier over de Instagram-accounts die je moét volgen voor de leukste kledinginspiratie.

3. Alles op een lijstje
Voordat je een relatie begint is het belangrijk dat je eerst aan jezelf denkt. Denk hierbij goed na over wat je in een relatie zoekt en belangrijk vindt. Om alles goed op een rijtje te krijgen is het slim om een lijstje te maken van alles wat je verwacht en wil in een relatie. Vergeet niet, kieskeurig zijn is een goede eigenschap. Je lijstje gaat er (waarschijnlijk) ongeveer zo uit zien:


♥ Eerlijkheid, in een relatie wil ik graag dat we eerlijk tegen elkaar kunnen zijn zonder dat er problemen van komen.
♥ Prioriteiten stellen, een sociaal leven is belangrijk, maar een vriendin is nog belangrijker. Hij moet tijd voor me vrij maken.
♥ Actief, ik wil iemand daten die leuke ideeën bedenkt voor dates en spontaan is.
♥ Hééél belangrijk, de datum van het begin van onze relatie onthouden.

Als je voortaan een leuke boy tegenkomt weet je waar hij aan moet voldoen. Natuurlijk zal niemand meteen aan het lijstje voldoen. Vertel hem wat je duidelijk wel en niet wil in je (bijna) relatie. Hier staat natuurlijk wel wat tegenover, je moet ook zijn normen en waarden waarderen. Hiermee heb je een goede start aan een relatie waar je wél hebt gekregen wat je wil.

Bron: Yourtango.com, Cosmopolitan.com, Elitedaily.com, Bustle.com | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved