11x de beste horrorfilms voor de volgende meidenavond

Films & Series door Laura

Je hebt meiden die van romantische komedies houden, spectaculaire actiefilms of een breinkrakende thriller, maar jij vindt niks zo leuk als een spannende horrorfilm. Bloederige en demonische verhalen zijn helemaal jouw ding. Velen verklaren je vast voor gek, maar jij vindt het puur genieten. Daarom heeft Girlscene voor jouw eerst volgende meidenavond de ''leukste'' horrorfilms voor je op een rij gezet.

Netflix
Sinister (2012)
We beginnen meteen goed, want als er een film een heftige duistere rand heeft, is het de film Sinister. Een schrijver en zijn gezin wonen sinds kort in een woning waar lang terug een heel gezin is omgekomen. Hij schrijft misdaadromans en het lukt hem niet om een nieuw verhaal te bedenken, totdat hij zich verdiept in het verleden van dit huis. Dit had hij misschien beter niet kunnen doen...

Sinister 2 (2015)
Jaja, als je toch een meidenavond houdt, plak je deel twee er gewoon direct vast. Deze is net zo spannend, luister maar... Een moeder en haar tweeling verhuizen nietsvermoedend naar een oud landhuis. Een van de kinderen voelt zich direct al niet op zijn plek en daar heeft hij een héle goede reden voor. Dit huis is ook wel te bestempelen als moordhuis. Dat klinkt niet goed.
Verónica (2017)
Verónica is een Spaanse horrorfilm en laten we eerlijk zijn, alles klinkt dan nog een tikkeltje spannender. Het verhaal gaat over Verónica en haar vrienden. Verónica haar vader is overleden en zij en haar vrienden besluiten haar vader op te roepen. Je raadt het nooit, dit gaat niet volgens plan.

(The Origin Story Of The Chain Saw Massacre) Leatherface (2017)
Dit is een film voor meiden die niet zo van geesten en demonen houden, maar lekker op de bank kruipen voor het bloederige genre. De naam van de film klinkt al smerig, wacht maar tot je Leatherface in actie ziet. In deze film zie je hoe een tiener de brute Leatherface wordt. Eigenlijk moet je The Chain Saw Massacre al gezien hebben of hier direct achteraan kijken. Dan klopt de hele puzzel. We gaan daarom niet teveel verklappen, want dan is de lol eraf ;-).

Amityville The Awakening (2017)
Als je het verhaal van het Amityville huis kent, weet je dat alle (21!) films deels gebaseerd zijn op waargebeurde verhalen. In 1974 heeft een jongen zijn ouders, twee broertjes en twee zusjes vermoord. Bah... Dit is natuurlijk een perfect scenario voor horrorfilms en zo kwam daar nummer 21: Amityville The Awakening. In deze versie van Amityville volg je een alleenstaande moeder met drie kinderen (waarvan Bella Thorne een rol vertolkt). Een van de kinderen ligt in ernstige toestand in een ziekenhuisbed en kan geen kant op. Het huis ziet een easy target...
The Boy (2016)
Als je een angst hebt voor poppen, zou ik snel door scrollen en deze film misschien niet kijken. The Boy gaat namelijk over een jonge vrouw die moet oppassen op een wel heel bijzonder kind. Haar oppaskind is namelijk een pop. De 'ouders' van de pop zeggen dat de pop hen helpt het verlies van hun zoon te verwerken, maar is die zoon wel echt weg?
Videoland
The Crucifixion (2017)
Van de naam krijgen we al de kriebels, maar dat geeft de film alleen maar een extra reden om te bekijken. In deze film volgen we de perfecte combinatie voor een goed partijtje kippenvel, namelijk: een priester, journalist en een overleden non. De priester word beschuldigd van moord en de journaliste wil erachter komen of deze moordzaak klopt. Daar komt ze snel genoeg achter.
Paranormal Activity The Marked Ones (2014)
In 2007 konden we onze ogen niet geloven. ''Gebaseerd op waargebeurde verhalen.'' En geloven, dat deden we. Alles aan deze reeks films was nieuw, de manier van filmen, het acteerwerk en de manier van spanning opbouwen, want we zagen telkens niks. Paranormal Activity heeft nog vijf extra varianten gemaakt. Nummer vijf, Paranormal Activity The Marked Ones, gaat over een jongen die vreemde en onverklaarbare gebeurtenissen meemaakt. De titel verklapt het al een beetje, hij is gemarkeerd, maar wat moet hij nu?
Blair Witch (2016)
We blijven met Blair Witch een beetje in de Paranormal Activity sferen. Deze manier van filmen komt namelijk enigszins overeen. Het lijkt gefilmd zonder crew en net alsof een groep vrienden gewoon met de go-pro op stap gaan. In Blair Witch volg je een groep studenten die het bos ingaan en niet geloven in de Blair Witch. De Blair With is iets duisters, maar wat? Misschien hadden ze hier toch beter over na moeten denken.
Escape Room (2017)
Escape rooms zijn de laatste jaren immens populair geworden, heb jij er ook al eens een gespeeld? In deze film wil een vriendengroep ook een escape room oplossen. De groep krijgt een uur om alle raadsels te ontrafelen, maar als snel krijgen de vrienden door dat ze niet spelen voor hun vrijheid, maar voor hun leven.
Hell Fest (2018)
Deze film draait sinds kort niet meer in de bioscoop en is daarom de jongste film uit dit rijtje. In Hell Fest volg je tieners die op een avond naar 'Hell Fest' gaan. Dit is een themapark waar het de bedoeling is je de stuipen op het lijf te jagen. Er lopen allemaal gemaskerde wezens rond, van zombies tot monsters. Er loopt iemand op het park rond die van deze verkleedpartij maar al te graag gebruik maakt, maar voor hele andere redenen dan mensen bang maken.
Welke horrorfilms staan niet in het rijtje, maar moeten de lezeressen van Girlscene echt een keer zien? Laat het ons weten! Heb je genoeg gegriezeld en ben je toe aan iets to-taal anders? Kijk dan hier voor de tien beste films voor een lekkere huilpartij. Pak de zakdoeken er maar bij en grijp je besties stevig vast. 

Bron: netflix.com, videoland.nl, moviemeter.nl  | Beeld: iStock