Lifestyle

Girls Issues: 'Hoe spreek ik mijn crush voor de eerste keer aan?'

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene lezeres die advies wil over hoe ze haar crush voor de eerste keer moet aanspreken.

Hallo,

Ik ben veertien jaar en ik heb een crush op iemand waar ik op de lagere school mee in de klas zat. Maar toen ik naar de middelbare school ging, gingen we allebei naar een andere school en hadden we drie jaar lang geen contact meer. Sinds een korte tijd zit hij weer bij mij op school en heb ik weer een crush op hem gekregen. Maar het is awkward om tegen hem te gaan praten. Ik heb wel al naar hem gelachen, maar hij lachte raar terug. Dus ik ben bang om op hem af te stappen. Ik kan ook niks sturen via Facebook of Instagram... Want hij heeft dit niet. 

Wat moet ik doen?

Liefs,

Lexi
onzeker meisje over crushHi lieve Lexi,

Wat een toeval en natuurlijk een mazzeltje dat hij weer bij je op school zit. Nu heb je namelijk de kans om antwoord de krijgen of hij dezelfde gevoelens heeft. Als je iemand leuk vindt is het altijd heel spannend om een gesprekje aan te knopen. Je weet natuurlijk niet hoe hij erover denkt. Je kunt het beste heel subtiel beginnen. Je kent hem van vroeger, dus het beste aanknopingspunt is om over vroeger te beginnen. Of vraag waarom hij van school is gewisseld.

Dat hij geen social media heeft is inderdaad wel een beetje lastig. Dan kon je beginnen met berichtjes sturen en aankijken hoe hij daarop reageerde. Als je het echt wil weten moet je toch echt een babbeltje met hem maken. Tijdens jullie gesprekje krijg je juist de kans om te kijken of jullie lekker kunnen kletsen. Dat is natuurlijk wel mega belangrijk als je iemand leuk vindt. Dit gesprek hoeft ook helemaal niet lang te zijn. Als je iets te zenuwachtig wordt, zeg je gewoon dat je met een vriendin hebt afgesproken en er weer vandoor moet. 

Controleer anders of jullie gezamenlijke vrienden hebben? Dan kan je één van hen uithoren over zijn mogelijke interesse in jou ;-). Een crush hebben is altijd spannend, maar dat maakt het juist zo leuk. Misschien heb je wat aan deze tips om hem binnen te hengelen? Kom op Lex, je kunt het!

Liefs,

Girlscene

Zit jij ook met een brandende vraag? Of heb je hulp of juist tips nodig voor een bepaalde situatie? Of weet je je echt even geen raad met je BFF? Laat Girlscene je helpen door het insturen van je 'Girls Issue' en laat je vraag beantwoorden. Mail dan naar danique@girlscene.nl.​

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved